DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Hizmette devamlılık

Yönetimde bulunanların, ellerinde belli süre yetki bulananların aldıkları kararlar ve attıkları imzalardan duydukları sorumluluk önem taşır.

Hangi yetkili makamda olursanız olunuz, görev sürenizin tamamlanmasının ardından; hatalarınız olmuşsa günün birinde yargı karşısına çıkabileceğinizi unutmamak gerekir.

Bölgemizi etkisi altına alan 6 Şubat depremlerinin üzerinden 7 ay gibi bir süre geçti.

Depremin büyüklüğü her ne kadar yıkıcı olsa bile, binaların yapılması olayında eksik ve hatalı imza verenlerin elbette hesap vermeleri gerekir.

Hangi dönemin yerel yönetimleri ve binalarda oturum alabilmek adına yetkili imza atanların yargı karşısında hesap vermeleri noktasında, Adalet elbette uygulanacaktır.

Son depremlerden sadece bugünkü dönemin Belediye Başkanları ve idğer yetkilileri değil, geçmiş yıllardaki hatalı imza atanların da sorumlu olduğu gerçeğini inkar edemeyiz.

Geçmişten bu yana birkaç dönemdir yerel yönetimlerin başında bulunan Belediye Başkanları kendi kendilerine düşünmeli, nerelerde hatalarının olup olmadığının özeleştirisini yapmalıdır. Bunu vatandaşa karşı yapmasa bile yüreğinin içinde sorgulamalıdır.

11 ili etkisi altına alan yıkıcı depremlerin yaşandığı illerimizdeki Belediye Başkanları, önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday adayı veya Aday olarak vatandaşın huzuruna çıkacaktır.

Aday olmak her vatandaşın hakkıdır, ancak geçmişte hataları, zaafları, başarısızlıkları olanların kendilerini yoklamaları ve geri çekilmesini de bilme erdemliliğini göstermesi en yakışık alan davranış olacaktır.

Bugünkü siyasi iktidar 21 yıldır ülkeyi yönetiyor, belli sürelerde deprem, yangın, sel felaketi gibi olumsuz olaylar yaşandı.

Eksik veya hatalı kurtarma ve arama çalışmalarında yetersiz kalınması olayı, 21 yılda yönetme yöntemlerinde yetersiz kalındığı okunur.

Ülkede terör olayı azalmışsa, bunun başarısı ile övünen siyasi iktidar; ekonomik yaşantılar, adalet, hukuksuzluk veya başka olaylar karşısında başarılı olunamamışsa bunun da sorumluluğunu başka yönlere çekmemek gerekiyor!

Önümüzdeki yerel seçimlerde iktidar partisi büyükşehirleri almak için çalışıyor. Büyükşehir olarak hedefin İstanbul ve Ankara olduğunu gözümüzün önüne getirdiğimizde, bugünkü siyasi iktidarın partisi bu iki ilimizi uzun yıllar yönetti.

Bir dönemini bile tamamlayamayan; İstanbul, Ankara ve Adana illerinin Belediye Başkanlarının yeterli hizmet vermediğini söyleyenlere;; “15-50 yıl gibi sürelerde aynı partinin Belediye Başkanı tarafından yönetilirken, henüz dört yılda başarısızlığı nasıl belirlediniz!?”demezler mi insana.

Yerel yönetimlerin başarılı olup olmadığını seçmen vatandaşımız karar verir. İsterse yola devam der, isterse Başkanı değiştirir!

İnsanların kafalarını karıştırmak yerine, sağlıklı, huzur ve güvenli şekilde yaşayabileceği çözümleri hayata geçirenlere, memleketini seven siyasetçi olarak kabul ederim.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar