DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Hizmetlere başlansın, hemen!

Beklenen gün geldi, seçimler öncesi verilen sözleri ve siyasilerin birbirlerine karşı konuştuklarını bir kenara bırakalım.

Yerel seçimleri de geride bıraktığımıza göre, şimdi Merkezi ve yerel iktidarların ülkemiz için elbirliği yaparak halkın sorunlarını çözümleme günlerine hemen başlanmalı.

Seçimlerin hangi siyasi partinin adayının kazanıp kazanmadığını tartışmadan, T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yasallığı kabul edilerek ve YSK’nun seçimlere girme hakkı verdiği  siyasi partilerin kazanan adaylarını yerleşim yerlerinin yeni Belediye Başkanı olarak kabullenmeliyiz.

Bölgemizi etkileyen 6 Şubat 2023’teki depremin üzerinden 13 ay geçti. Ekonomik ve sosyal anlamda deprem bölgesi illerimizdeki Belediyelerin iktidar veya muhalefet partili adaylarına bakılmaksızın, vatandaşımız sorunların çözümlenmesi ve hizmetlere hemen başlanılmasını bekliyor.

Depremden etkilenen Osmaniye’de 13 aydır çözüm bekleyen  yollarımız, “köstebek yuvası” halinden kurtarılmalı.

Yaklaşık bir aydır bazı Mahallelerde içme suyunda azalmalar yaşanıyor, önümüzdeki Yaz  aylarında su sıkıntısı yaşanabileceği konusunda vatandaşımızın kaygıları giderilmeli.

Deprem sırasında hasar alan “Baz istasyonları”nın hizmet noktasındaki aksaklıkları giderilmeli. Valilik’teki ilgili birimler ile yerel yönetimin birlikte yapacakları görüşmeler neticesinde;

Osmaniye Merkez’de “internet hizmeti ile cep telefonları”nın şebeke sorunları giderilmeli.

Seçimler bittiğine ve siyasi iktidar seçmen tarafından uyarıldığına göre; Kamu kurumlarının yöneticileri,

siyasi iktidarın istekleri veya beklentileri doğrultusunda olmadan, halkın istek ve beklentilerine göre hizmetlerine yoğunlaşmalı.

Kamu kurumlarındaki yöneticiler; çalışanları arasında ayrım yapmadan, adaletli şekilde huzur içerisinde hizmetin vatandaşa yansıtılması sağlanmalı.

En önemlisi de, birden fazla dönem yerel yönetimlerin başında oldukları halde, seçimi kaybeden siyasi partiler ile seçimlerde oylarını kaybederek kazanan siyasi partiler  kendilerine “çeki düzen” vermeli.

Bu önerimizin ardından, Osmaniye Merkezde Belediye Başkanlığını kazanan İbrahim Çenet başta olmak üzere;

AKP, MHP, CHP ve İYİ Partili Meclis üyelerinin, seçimler öncesinde “Söz verdikleri projeler” ile ilgili oturumlarında ısrarcı olarak, Osmaniye’nin çıkarları için çalışmalarını bekliyoruz.

Yıl:1974 ile 2024 yılları arasındaki süreçte Osmaniye Belediye Başkanları dönemini yaşayan bir gazeteci olarak,

Sosyal, ekonomik, kültürel ve spor alanlarında “Osmaniye’mizi Kasaba” gibi bir İL olmaktan kurtaralım….
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar