DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Görevlerini bilemeyenler!

Her insanın mutlaka ekmek parası kazanabilmek için bir çalışma uğraşı bulunmaktadır.

Her insanın mutlaka bazı olaylar karşısında okumak zorunda kaldığı yazılar karşısına çıkar.

Okumadan imza atan insanlar, haklarını bilmeyen ve karşısındakine kendini bırakan kişi olmaktadır.

Okullarda öğrenciler, okudukları kitapları tam olarak anlayabilmiş olsalardı, sınavlarda eksik puan yerine yeterli puanlar alırlardı!

Siyasetle uğraşanlar, danışmanlarının yazdıklarını halkın karşısında konuşurken verdikleri sözleri yapabilip-yapamayacaklarını inceleyerek okumuş olsalardı, seçildikten sonra sıkıntı yaşamazlardı!

Sivil Toplum Kuruluşları dediğimiz, Siyasi parti veya dernek yöneticileri seçim öncesi aday olurken görevlerinin neler olduğunu ve hizmet noktasındaki çalışmalarının bulundukları kurumun gelişip yaşayabilmesi için olduğunu iyi okuyabilselerdi; STK’lar bugün halkın tepkilerini almazdı!

İslam dininin kutsal kitabı, “Kur-an’ı Kerim”deki ilk ayetin “Oku” olduğunu bilen Müslümanlar için söylemek istiyorum; “Hiç kitap okudunuz mu!?” veya, kıldığınız namazlardaki duaların açılımını (Türkçe anlamını) merak edip araştırdınız mı!?

Bu konuda tartışma oluşturmak için yazmadım bu tümceleri. Sadece insan olarak aklımızı kullanabilmemiz noktasında birazdan yazacağım olaylarla ilgili ön bilgileri vermeye çalıştım.

Gazete bürosuna giderken yolum Osmaniye’deki “Çarşamba Pazar yeri” caddesinden geçer. Pazar esnafı saatler 07.00’den sonra tezgahlarını kurmaya başlarken, kendi aralarında da sohbet ederler.

Saatler; 08.30’u gösterdiğinde “Belediye Zabıta ekipleri” gelir. Onlara çay, muz, elma ikramları yapılır(!).

Kamyondan elma sandığı indirilirken, Zabıta memurunun pazarcı esnafına yardımcı olup, sandığın bir kenarından tutması yardımına tanık oluruz.

Esnaf ile görevli Zabıta memurları arasındaki ilişkiler sosyalleşme ve vatandaşın hoşuna gider(!)’di.

Son 31 Mart yerel seçimleri yapılmasına haftalar kala, Pazar esnafı arasındaki konuşmaların özellikle  iktidar partisi ile ilgili olduğuna tanık oluyordum.

Yerel seçimler tamamlandı, Pazar esnafının tezgahlardaki konuşmaları değişmişti.

Bu Çarşamba günkü Pazar yerindeki esnaflar; “ Başkan değişince, Zabıta memurları sabahın köründe gelip fiyat etiketlerinin fotoğrafını çekip gönderiyor!..

Eskiden öyle miydi, saat:09’a kadar burada doğru dürüst Zabıta göremezdik!.. Gelenler de …..!

Bu başkan her sabah Pazar yerlerinden rapor ve fiyat etiketi istiyor! İşimiz zor arkadaşlar!...” diye konuşuyordu.

Siyasetin Semt Pazarlarında yapıldığı bir gündemi sizlerle paylaştım.  

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar