Gençliğimi anımsadım desem inanmazsınız! Osmaniye “Yerfıstığı festivali” yapılması yönünde Belediye Başkanı İbrahim Çenet başkanlığında düzenlenen toplantıyı öğrendim.
Sevindim, kentimin tanıtımın yapılması açısından gururlandım ama, toplantının sonucunu ilk günden merak etmeye başladım!.
Osmaniye’de ilk kez “Yerfıstığı Festivali”, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde gerçekleşmişti.
Kentteki bazı STK, Oda ve Borsa’nın, katkıları ile düzenlenen etkinliklerimiz; yerel yönetimlere bırakılmış olsa, “o günün koşullarında birlerce lira masraf gösterilirdi!” Oysa Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti ve üyeleri olarak böylesi masrafları en aza indirgemiştik.
OGC olarak ilk yılını gerçekleştirdiğimiz “Fıstık festivali” etkinlikleri kapsamında, “Güreş yarışması” yapılması için, birinciye BİR çuval yer fıstığı ödülü verilecekti.
Bu amaçla dönemin Osmaniye Ticaret Borsası Başkanlığını ziyaret ettik.
100 kilo yerfıstığı için (bir çuval) Borsa Başkanı bizden 100 Tl artı KDV istedi. O zamanlar KDV yüzde 10’du.
OGC Başkanı Menderes Demir ile gelip olayı görüştüm, Osmaniye Ticaret Borsası’ndan aldığımız 100 kilo yerfıstığının KDV’si ile parasını ödeyerek aldık.
O günkü gelişmeler bununla sınırlı değil!
Projemizi hazırladık, aslında Osmaniye’de “Yerfıstığı festivali yapmak bizim görevimiz” olmasa da, amacımız kentimizi tanıtmaktı.
Dönemin OGC Başkanı Menderes Demir, bu etkinliklerin yapılması için yoğun uğraş veriyor, “siyasi görüşü” MHP olmasından dolayı etkinliklerde önemli katkılar bekliyordu!
Osmaniye’de ilk kez “Yerfıstığı festivali” etkinlikleri düzenlenmek istenirken, "Yerfıstığı Tüccarlarını aramızda göremedik”
Bu festivalde OGC’nin Yönetim Kurulunda Genel Sekreter olarak görev yaptığım için, tüm bilgiler ile gelişmelerin içinde bir insan olarak bunları yazıyorum.
Osmaniye’de “Yerfıstığı festivali” Belediye’nin mi, yoksa, Borsa olarak kullanılan “Fıstık tüccarları”nın mı öncülüğün de yapılması gerekir!?
Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in, yıllardır yapılmayan “Fıstık festivali” etkinliklerindeki görüşleri ve toplantılarını önemsiyorum. Ancak, toplantıya katılanları ciddi ve samimi bulmuyorum!”.
Beklentim ve umudum gerçekleşsin ancak, Osmaniye’de “Ticarette ekonomik olarak paralarına para katanlar” geçmiş yıllarda olduğu gibi yine bizlere DÜŞ kırıklığına uğratacaktır!...
Yorum Yazın