DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Fasulyenin tazesine hasret!

İnsanların bir arada bulunduğu kalabalık ortamlardan birisi de semt pazarlarıdır.

Semt pazarlarında belli günlerdeki esnaftan alış-veriş yapan vatandaşlar, sebze ve meyvelerdeki değişik fiyatları gördüğünde beden dillerini incelediğinizde alım gücünün nasıl gittiğini öğrenebilirsiniz.

Son yerel seçimler öncesi günlerde, sabahleyin esnaf tezgahlarını kurmaya çalışıyor.

Bir yandan da yanındaki diğer esnafla sohbet ediyor. Bir başkası ise tezgahını erkenden kurmuş, çayını bile demlemiş elindeki bardaktan yudumlamaya çalışıyor.

Semt pazarının kurulduğu sokaktan geçerken, insan ister istemez kulak misafiri oluyor.

Pazar esnafından tanıyanlar ise sabahın erken saatinde durdurup siyasi gelişmeler hakkında yorumlarımı bile isteyenler oluyor.

Sabahın erken saatlerinde Pazar esnafı halden aldığı sebze ve meyvelerin pahalı olmasından ve vatandaşa nasıl satabileceğini konuşuyordu.

Kendi aralarındaki konuşmalarda mevcut iktidarın ekonomik olarak vatandaşı çok yormaya başladığını yaşamın örnekleriyle anlatırken, 31 Mart seçimlerinde eski oylarını alamayacağından söz ediliyordu.

Sadece merkezi iktidar değil, yerel de de  yönetimin son yıllardaki boşluğundan söz edilirken, Osmaniye’de MHP’nin yeni adayı İbrahim Çenet’i tanımadıklarını, ancak Kaymakam olması nedeniyle disiplinli çalışmalar yapabileceği konuşuluyordu.

Çarşamba günleri kurulan semt pazarında  her hafta esnafın siyasal olarak görüş ve düşüncelerine seçim öncesi tanık oldum, hatta benden yorum bile isteyenlerle karşılaşmıştım.

Bugünlere gelindiğinde, semt pazarındaki esnafın seçimler öncesindeki tahmin ve yorumlarının doğru çıktığını görmekteyim.

Son Çarşamba günkü semt pazarındaki tezgahlarda “Taze fasulye” görülemedi.

Limonun 80 liraya satıldığı tezgahlarda domates, soğan, patates, patlıcan,  kabak, muz ve karpuz  fiyatlarından biraz azalma olsa da, salatalık ve marul fiyatlarında geçen haftaya oranla  düşme olmamıştı.

Pazarın kurulduğu sokak boyunca “Taze fasulye” aradım, tezgahlarda görülememesi dikkatimi çekti! Manavlarda kilosunun 70 liradan satıldığını öğrendim. 

Semt pazarındaki tezgahtan “firar” eden taze fasulyeyi düşünürken, akşam TV haber bülteninde; “Vatandaş taze fasulye bile alamaz hale geldi!”diye konuşmaları izledim.

Osmaniye’deki Çarşamba günkü kurulan semt pazarındaki esnafın sabahleyin birbirleriyle yaptıkları konuşmaları paylaşmak istiyorum; 

“Başkan değişince, Zabıta memurları sabahın köründe gelip fiyat etiketlerinin fotoğrafını çekip gönderiyor!.. Eskiden öyle miydi, saat:09’a kadar burada doğru dürüst Zabıta göremezdik!.. Gelenler de …..! Bu başkan her sabah Pazar yerlerinden rapor ve fiyat etiketi istiyor! İşimiz zor arkadaşlar!...” diye konuşuyordu.

Siyasetin Semt Pazarlarında yapıldığı bir gündemi sizlerle paylaştım.  
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar