DOLAR32.6012
EURO34.8231
ALTIN2490.9
BIST9484.3
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Elektrikteki çileye seyirci kalamazsınız!

Türkiye’de elektrik dağıtımının özelleştirilmesinin ardından, abonelerin yaşadıkları sıkıntılar son günlerde çile yaşanmasına neden olmaya başlandı.

Bölgemizde Enerji-Sa firması tarafından hizmet verilirken, ani enerji kesintileri karşısında Enerji hizmetlerinin yeterince denetlenmediğinden vatandaş şikayetleri artmaya başladı.

Yıl içerisinde istediği zaman elektrik fiyatlarına zam yapılırken vatandaş suskunluğunu sürdürüyor.

İkinci faturayı gününde ödemeyen abonelere tanınan sürenin 5 gün olması ile ilgili  ülkeyi yönetenler bu süre ile ilgili sessizliklerini sürdürüyor.

Çalışanların maaş günlerine gelip gelmediği düşünülmeden 5 gün süre verilmesi, üstelik pandemi döneminde vatandaşları evlerinde karanlıkta bırakma konusunda ülkeyi yönetenlerin enerji dağıtım şirketine  yaptırım uygulayıp uygulamadığı merak ediliyor.

Enerji-Sa firması yetkilileri 186 numarada sadece kayıt alıyorlar ama neticelendirme konusunda ise duyarsızlıklarını sürdürüyorlar.

Hükümet yetkilileri ihale ile işletmesini verdikleri enerji dağıtımı konusunda vatandaştan olmaları gerekirken, firmaların yaptıklarını takip etme konusunda yetersiz kaldıkları vatandaşlar tarafından gözleniyor.

Şikayet edilmesi noktasında ise, vatandaşa o kadar soru soruluyor ki, bunları internet üzerindeki “şikayet” bölümünden yanıtlamak için insanlar kendilerini sınava tabi tutulduklarını sezinliyorlar.

Kesilen enerjinin açılmaması ise vatandaşa ayrı bir çile olarak yansıyor.

Gün içerisinde saat:10.33’te yapılan enerji kesintisi sırasında, görevli memurların abonelere davranışlarındaki kabalık, çete tipli konuşmalar, mafya vari hareketlerin hiç hoş görülmediği gibi, Enerji-Sa’nın kesme-bağlama elemanlarına müşteri ilişkileri konusunda eğitim vermeleri, her önüne gelenleri bu tür işlerde çalıştırmamalı bekleniyor.

Kesinti sonrası saat:10.44’te faturalarını yatıran abonenin elektriği gün içerisinde açılmıyor. Abonenin defalarca 186 numaralı aradığı halde, sadece kayıt altına alındığı gibi, görevlilerin gelip açacakları yanıtı veriliyor.

Gün bitiyor, akşam ve gece faturasını yatırdığı halde abone elektrik gece geçiriyor. Ertesi günü saat:08.40’ta gelen görevli sayacın elektriğini açıyor.

O akşam elektriksiz kalan abonedeki öğrencinin ders çalışıp çalışamadığı, evlerinde mum bulunup bulunamadığı olaylarını bu çağda yaşıyor olmak, ülkenin kalkınmışlığını ve Avrupa’nın bizleri kıskandığını söylemekle ters düşüyor.

Enerji dağıtımı özelleştirilmeden önce, yani devlet kurumu olarak hizmet verirken, kesintiler gün içerisinde yeniden açılır, aboneler de zor durumda kalmazlardı.

Bugünlere geldiğimizde, gece veya gündüzleri ani yapılan ve saatlerce süren enerji kesintileri karşısında abonelerin yaşadıklarını düşünmeyen enerji dağıtım firması yetkililerine karşı, ülkeyi yönetenler ve bu hizmeti özelleştiren yöneticilerin vatandaşı kendi kaderine terkedercesine davranış içerisinde bulunmaları tepkilere neden oluyor.

Elektrik kesintilerinde aboneler arasında da ayrıcalıklar yaşandığı şikayetlerini alıyorum. Bazı abonelerin 4-5, hatta daha fazla faturası biriktiği halde kesilmediği, bazı abonelerin ise ikinci fatura gününden 5 gün geçmesi ile kesim işlemi yapıldığını öğreniyorum.

Elektrik zammına dayanamayan vatandaşı, bir de karanlıklarda bırakırsanız ve buna seyirci kalırsanız; ampüllerin sönmesi karşısında sizlerde bir gün karanlıklarda kalabilirsiniz!...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar