DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Ekmekler küçülsün, zam yapılmasın!..

Osmaniye’de 100 gram simit 10 Tl’den, 220 gram ekmek 7,5 Tl’den satılırken Mayıs ayının son gününde ekmek 10 Tl’den satılmaya başlandı.

Somun ekmek bir anda 2,5 lira zam görürken, bir tık üstte olan simit te zam görecek mi, merak ediyorum!?

Aslına bakarsanız Osmaniye’de ekmek zammı Ramazan ayının son günleri veya Bayram sonrası uygulamaya geçecekti. Kadirli ve Toprakkale ilçelerinde ekmek 9 Tl olurken, Osmaniye merkezdeki fırıncılar bu fiyatı az buldular ve 10 Tl olmasını istediler. Süreç içerisinde görüşmeler yapıldı, ilgili ve yetkililer arasında, hatta Valilik makamı ile bile yapılan görüşmeler sonunda 10 Tl’nin fazla olacağı yönünde anlaşmazlıkların olduğu olaylar yaşandı.

Kent merkezindeki fırıncılar 9 Tl’yi kabullenseydi, ekmeğimiz Ramazan Bayramı sonrasında yeni fiyatla satışa sunulacaktı. İlgili Oda’ların Başkanları arasında yapılan görüşmeler ve 10 Tl’deki “direnme”olayı sonunda ekmek zammı bugünlere kadar uzadı!..

Bir ekmekle iki kişinin doyabildiğini düşündüğümüzde, 5 kişilik bir ailenin en azından her öğün için iki ekmek alması gerekiyor!

Nikah törenlerinde konuşan Devletimizin yetkilileri; “En az 3 çocuk istiyoruz!”diye konuştuklarını anımsayın. Diyelim ki yeni evli gençler Devlet yetkilisinin sözünü dinledi ve 3 çocuk dünyaya getirdi. 

O sözlerin üzerinden geçen yıllarda, gençlerimizin ekonomik yaşantılarının yaşayabilmek için nerelerde olduğunu bugünlerde dile getirenleri arıyoruz!

Uzmanlar; ekmeğin mayalı olmasından dolayı; “Tansiyon ve şeker hastaları”nın yemelerini yasaklama önerilerini biliyoruz. 

Çukurova’da yaşayan insanların çoğunluğunun; tansiyon ve şeker hastası olduğuna göre, “ekmek” yemeyi bırakmaları olayını düşünüyorum!

En iyisi, ekmekler üretebilinirse; 100-150 gram olarak üretilsin veya dilim dilim satılsın!...Vatandaşımız hem ekmeği ucuza alabilir, hem de yenilmeyen ekmeğin çöpe gitmesine engel olmuş oluruz!...

Bir Halk hikmetini anımsatayım: “Bekar insanın boşanma sözleri kulağa hoş gelir!”

Evlenmemiş bir insan, zaten bekardır ve boşanmasına gerek yoktur!...Bu sözleri  ciddiye alıp, kaygılara düşenlerin akıllarına kimlerinin girdiğini önce irdeleyip, araştırmalıyız!..

Haziran ayının ilk gününde bir ekmek 10 Tl olurken, emekli ayda 10 bin lira alıyor (!).. Burada, bir çok emeklimizin (kendim dahil) henüz 10 bin lira alamadığının nedenini merak ediyorum!..

Dün komşu bakkala gelen ve ekmek zammı ile ilgili “Fırıncı” esnafına tepki gösteren vatandaşı anlamaya çalıştım. “Ekmek zammı” ile ilgili fırıncı esnafının “Fırsatçı!” olduğunu, bu zam olayında AKP iktidarına yapılan bir “iftira olduğunu” iddia ederek konuşan kişilerle tanıştım. 

Bu kentte deprem sonrası telefonlar çekmiyor, internet çalışmıyor! Siz nelerin peşindesiniz; ey iktidar yandaşları!....

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar