DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Değerli öğretmenim!

Son günlerde tartışılan Milli Eğitim Bakanı’nın “Yeni müfredat” programını yazmayacağım. Çünkü, hazırlanan programı tartışma olayı getirip kimsenin aklını yormak istemem! O olay, yıllar sonrasında dönemin Milli Eğitim Bakanı’na yapılacak tepkileri bugünden görüyorum!

Eski yıllarda kırsal yerleşim alanlarında; Öğretmen ve Din insanlarına saygı duyulur, onların sözleri dikkate alınırdı. Köy Muhtarı’ndan daha etkili olan bu iki meslekteki insanların günümüzdeki değer ve saygınlıklarını nasıl yitirdik!..

Öğretmenimizi sokakta gördüğümüzde, bizi görmesin diye yolun kenarına çekilir, köy yolunda isek en yakın bahçeye kaçardık. Baba veya Annemiz bizi okula kayıt yaptırırken Öğretmenlerimize, “Eti senin, kemiği benim!”derdi.

 Öğretmenlerimizin, kusurlarımız karşısında vurduğu tokatı ailemizden saklardık! Çünkü ailemize söylersek, bir tokat ta evdekilerden yerdik!

Bizler böyle okuduk okullarımızda, böyle sevdik okulumuzu, öğretmenlerimizi ve her dakika kavga edip barıştığımız okul arkadaşlarımızı!...

Ne oldu da bugünlerde, öğrenci velileri çocuklarına sahip çıkma adına, okulları basıyor ve öğretmeni darp ediyor!? Okuldan atılan bir öğrenci nasıl oluyor da, belinde silahla okula girerek Okul Müdürünü öldürebiliyor!?

AKP iktidarının MEB döneminde öğrencilerin 20 günlük “devamsızlığı” 10 güne düşürüldü. Bu arada, ailelerin ekonomik durumları, çocuklarına verdikleri harçlıklar, servis parası ve benzeri sıkıntılarla ilgili MEB’lığı “çözüm” aradı mı!?

Okullarda “Müfredat” değişikliği yerine, öğrenci-öğretmen-veli üçgeninde bilimsel çalışmalar yapması gereken Milli Eğitim Bakanlığı, son günlerde uygulamalarındaki hatalar nedeniyle okullarda “Olumsuz olayların yaşanmasını” masaya yatırmalıdır!

Hastanelerde doktor ve sağlık görevlilerine yapılan saldırılar karşısında gerektiği önlemin alınmadığını düşündüğümüzde, bu ülkede nasıl sağlıklı hizmet bekleyebiliriz!?

Öğretmenine sahip çıkmayan bir devlet anlayışı, halkın sorunlarını yönetenlere duyurmak adına görev yapan basın çalışanının haberlerine duyarsız kalan bir iktidar, ülkeyi uçuruma doğru sürükler!...

Benim bu günlere gelmemde büyük emekleri olan öğretmenlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü, yazdıklarımdaki özgür görüşlerime saygı duydular ve teşvik ettikleri için…

Öğretmenlerimize, her ne koşulda olursa olsun el kaldıranları kınıyor, MEB’ının, öncelikle eğitimcilerini koruma ve savunmasını bekliyorum!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar