DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Cebiniz değil, sesiniz duysun!

Yazımın başlığını okur okumaz bana tepki gösterdiğinizi sezinler gibi oluyorum!

Ne yani, ülkeyi yönetmeleri için sandıkta oy verdiklerinizin vatandaşa yaşattıkları ve söylediklerine tepkiniz, bana gösterdiğiniz tepkinin yarısı kadar olsa böyle bir yaşantımız olur muydu!?

Şimdi de biraz düşünün bakalım! Temmuz ayının ilk gününden başlamak üzere elektrik faturalarına yüzde 38 zam yansıtıldı mı!?

Akaryakıt fiyatları Temmuz ayının ilk gününden bu güne kadar kaç kez zam yapıldı!?

Bir zamanlar, yazılı, görsel, işitsel medya ile birlikte bankası, özel okulları, dershaneleri ve diğer ticari gelirleriyle ülkemizde cirit atıp, söz sahibi olmaya çalışan “inanç sömürücüsü örgüt” vardı, anımsayın!

İşte bu örgütün demokratik yönetimi değiştirme ve darbe girişimi olayını da sanırım anımsadınız!

15 Temmuz gecesinin yıldönümünde çeşitli tepkisel konuşmalar ve mesajlar yayınlandı. Ülke genelinde 15 Temmuz günü tatil edildi, değişik türde anma etkinlikleri düzenlendi.

Bu ülkenin topraklarında demokrasi’ye uzanan ellerin engellenmesi için canları veren vatandaşların bu günlerdeki ekonomik ve sosyal yaşantılarının nasıl olduğu yönünde araştırma yapıyor ve gözlemleyip, gözlemlemediğini sormak istiyorum!

15 Temmuz akşamı ellerinde bayraklarla sokaklara çıkan, tankların önünde duran ve can veren, yaralanın vatandaşlarımızın ekonomik yaşantılarına kimlerin kararlar verdiğini araştıranlarınız var mı!?

Emekli maaşları 10 bin lirada sabitleniyordu, ancak tepkilere dayanamayan iktidar bu rakamı yükseltmek zorunda kaldı!

Elektriğe yüzde 38 zam yapılırken, emekliye yüzde 24.73 zam yapılması bu iktidarın ön ismine yakıştı mı!?

Yapılan tepkiler karşısında 10 bin lira alan emeklilerin maaşları 12 bin 500 liraya yükseltildi.

Bu ay ödenemez ise gelecek ay bu maaşı alan emekliler “Şükür (!)” diyecekler, çünkü başka çare görmeyen vatandaşlarımız böyle düşünüyor.

Osmaniyem’de bile konut yaşanabilir konut kiraları 15 bin liraya veriliyor. Bırakın emekliyi, asgari ücretli bir insanın bile  bu fiyatla kiralık ev bulabilmesi kolay mı!?

Osmaniye Belediyesi, kentin içme suyunu Yeniköy köyündeki kuyulardan borularla getirip vatandaşların hizmetine sunuyor.

Aylık olarak elektrik faturaları ile diğer masrafların içme suyu fiyatlarını karşılamadığı ve bu konuda içme suyuna zam yapılması olayı düşünülüyor!

Yıllardır bu kenti yönetenler, hatta Osmaniye’de “Teknik Başkan yardımcılığı” hatta 15 yıl da Belediye Başkanlığı görevinde bulunanlar, Zorkun yaylası ve yöresindeki pınarların eğimli içme sularından yararlanmayı düşünüp düşünmediklerini merak ediyorum!

Emekliye, asgari ücretliye “Zam” yapılırsa, hazine de “para yok!” Gidilmeyen otoyol, geçilmeyen köprü, kalkış yapılmayan hava alanı, gelmeyen Şehir hastanesi ve benzeri Müteahhitlere verine “Garanti bedeli” için Hazinedeki paranın nereden ve hangi gelirden karşılandığını merak ediyorum!

Sokak hayvanlarını uyutmak isteyen anlayıştaki zihniyet, emekli ve asgari ücretlisini de “uyutmaktan” vazgeçmelidir!....

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar