DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Nilgün Kabak

Nilgün Kabak

Mail: [email protected]

Can Güvenliğimiz Hiç Yok !

Hemen hemen hepimiz bu konudan çok rahatsızız. Özellikle kadınlarımız, kızlarımız bu konuda neredeyse kendini güvensiz hissetmektedir. Tabii sadece kadınlar, kızlar değil; küçük çocuklarımız bile güvende değiller. 

Neler neler duyuyoruz. Kadın komşusuna çocuğunu güvenerek emanet ediyor, bir bakıyorsun o komşu, çocuğunun cani bir şekilde canına kıymış. Komşuyu geçtim en yakının bile, o çocuğa zarar veriyor ya da onu öldürüyor. 

Artık dünyanın çivisi çıkmış. Sizi ne tehlikelerin bekleyeceğini bilmeden korkarak, endişeli bir şekilde yolda yürüyorsunuz.

Hırsızı, uğursuzu , karşınıza kim bilir kim çıkıyor? Yolda geçerken birisi sizden bir sigara istese yok olduğunu söylediğiniz zaman,; öte yandan, başka birisi adres sorsa bilmediğinizi söylediğinizde, hayatınızdan bile oluyorsunuz.

Osmaniye'de de böyle olaylar, İstanbul, Ankara'ya gibi büyük şehirler kadar olmasa da maalesef yaşanmaktadır.  

Devlet bu hususta KADES (KADINA DESTEK) uygulamasını getirdi. Bu uygulamayı indiriyorsunuz ve konum bilgilerini açık tutuyorsunuz. Zorda kaldığınız zaman, KADES yazılı butona basıyorsunuz.

Emniyet sizin yerinizi tespit edip, sizi rahatsız eden kişiyi anında gözaltına alıyor. 

Evet bir bakıma yararı oldu. Bunun yaşanılan örneklerini gördük. Ama her zaman kurtarıcı olamayabilir de. Ne kadar yolda yürürken dikkat etsek de, tehlikeler her zaman bizim için kaçınılmaz.

Mümkün olduğunca ıssız yerlerden geçmemek gerekir. İnsanların çok kalabalık olduğu yerde de gezmek tehlikelidir. Bir televizyon programda bununla ilgili konuya değinilmişti.    

Bir başka konu da , gençlerimiz teknolojinin verdiği bir hevesle de olsa gerek elinde cep telefonları yola bile bakmadan yürüyorlar. Kaza olur mu, bela olur mu yada bir yere çarpar mıyım ? Bunları hiç düşünmeden hareket ediyorlar.  

Olabildiğince dikkatli olalım ve şüpheli gördüğünüz kişilerden uzak duralım. En yakın emniyet merkezine ihbar edelim. Ne derler " Dediğimi tut , gittiğim yoldan gitme". Bununla ilgili programları izleyelim. Hayat artık ucuz maalesef 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar