DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Bu sorumluluk kimler de!?

Halk hikmetlerimizden birisi de; “Oynamasını bilmeyen gelin, yerim dar!”dermiş. Bir başka halk hikmetinde ise, yeni gelin ekmek yapmasını bilmediğini söylemek yerine; “Anamın evindeki oklava olsaydı ne güzel hamur açar, ekmek yapardım!”diye konuşurmuş.  Bu sözler üzerine, kaynana dünürlerinin evine gidip oklavayı getirip gelinin eline vermiş. Gelin hala; “ Anamın evindeki oklava!”diyormuş. 

Kaynana öfkelenmiş; “Gelin gelin bana bak! Sabahtan beri seni dinliyorum, anamın evindeki oklava diyorsun bir hamuru bile açamıyorsun! Bir koşuda gidip ananın evindeki oklavayı da getirdiğim halde, ananın oklavasını bile tanımadığın gibi, “Ben ekmek hamuru yapmasını bilmiyorum demesini bile beceremiyorsun!”diye konuşmuş.

Nereden çıktı bu yazının girişi diye merak edenleriniz olursa açıklayayım. AKP iktidarının en tepesindeki isimden başlamak üzere, seçimlerde oy verenlerine kadar aynı görüşteki savunmaları yapanların siyasal düşünce anlayışlarına hayranım doğrusu!

Allah aşkına, biraz olsun yaşanan olaylar karşısında görüş ve düşüncelerinizde “Kendiniz olunuz!” o zaman da gelecekte saygı ile isimlerinizden sözedilebilsin!..

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un önceki günkü konuşmasında; “Ak Parti devlet partisi değil, Millet partisidir”diye konuşmasını TRT’nin Radyo haber bülteninde dinledim.

AKP’nin bugün 19 yıldır iktidarda olduğunu düşündüğümüzde, iktidarın da Devlet kurumlarını yönettiği gerçeğinden yola çıktığımızda, milletin çoğunluğunun son yıllarda açlık sınırının altında yaşadığını gördüğümüzde, bu siyasi partinin nasıl “milletin partisi” olduğunu  bilenler varsa beni bilgilendirsinler diyorum.

Gelelim başka bir olaya ve bu olayla ilgili sorumluluk taşıdığını bildiğimiz Bakanlarımızın, düşüncelerini bekliyoruz. Haber; 14.12.2021 günü saatler 13.31’de  ajans bülteninde yayınlandı.(DHA)

Olay; Aydın’ın Efeler ilçesinde, 16 yaşındaki erkek çocuğu E.D.’ye nitelikli cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen Muhtar Azası 35 yaşındaki Alpay Ç. Savcılıktaki ifadesinin ardından sevkedildiği Mahkemede hakkında tutuklama kararı çıkması üzerine firar etti.

Evli ve 3 çocuk babası, aynı zamanda Muhtar Azası, otomobiline bindirdiği 16 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunuyor, başka tarihlerde de sürdürmek istediğinin çocuk tarafından geri çevrilmesi üzerine tehditte bulunuyor. Çocuğun olayı ailesine anlatması üzerine Muhtar azası yakalanıyor. Avukatı ile Adliyeye gelen Muhtar Azası, yargılama sonunda tutuklama kararı çıkınca, cezaevine gönderilmek üzere Jandarmaların beklediği sırada, sigara alma bahanesiyle Adliye koridorundan çıkıp koşarak gözden kayboluyor. Firar olayının bildirilmesi üzerine jandarma ve polis ekipleri, bölgede çalışma başlatıyor, firari Alpay Ç.,  yarım saat sonra Orta Mahalle'deki bir evde saklandığı yakalandıktan sonra, Jandarma tarafından Aydın E Tipi Cezaevi’ne teslim ediliyor.

Başa dönmek gerekirse; Doların yükselişi;“dış güçler ve muhalefetin çalışmaları” sayesinde yaşanıyor diyenlere hak vermeye çalışalım.

Adliye’deki yargılama sonunda, tutuklama kararı verilen birinin kolluk kuvvetlerinin gözleri önünde kaçması ve bir evde bulunması olayında da; “Dış güçler” etkin olup olmadığını, aklı ile düşünenler merak ediyor olmalı!...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar