DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Bizdeki Bayram kutlaması!..

Bugün 24 Temmuz, yani “Gazeteciler Bayramı” olarak kutlamak için bizlere ayrılan gün olarak biliyorum.

Sabah saatlerinden itibaren “Gazeteciler Bayramı” kutlama mesajları, bizlerden övgü ile söz eden tümceler ile meslektaşlarımın  hangi zor koşullarda çalıştıklarını dile getiren sözleri okuyacağız.

Siyasiler; seçmeninden oy ister gibi, bürokratlar biraz temkinli, yerel yöneticiler ise biraz da vatandaşa mesaj verircesine, Kaymakam veya Valiler ise biraz daha sözcükler seçerek farklı şekilde mesajlar yayınlayacaklardır.

Dünyanın değişik ülkelerinde, hatta Türkiye’nin Osmaniye dışındaki 80 ilinde gazetecilik yapan meslektaşlarımdan değil de kendi kentimden söz edeceğim.

Bugünün anısına benim tüm insanlara mesajım olacak.

Tüm insanlara derken, “Okuyan” ve düşünen insanları kastediyorum. Okumayan, okutmayan ve bir üstlerini bilgilendirmeyenleri bir kenara ayırıyorum.

Yazmak istediklerim, gazetemizin sütunlarına sığmaz. Özetleyerek anlatmam gerekiyor.

Okuduklarını anlayanlar, anlamak isteyenler ile ne okuduğunu hangi dilde olursa olsun bilebilenler için yıllardır yazıyorum.

Gazeteciler Bayramımızı kutlama mesajı gönderen veya Osmaniye’deki “Gazeteciler Cemiyet”lerini ziyaret eden; Kentin Valisinden, Belediye Başkanı’na, Kamu Kurumlarının  Müdürlerine, Siyasi Parti İl veya İlçe Yönetim Kurulu Başkanlarına, Milletvekilleri ya da Siyasette yükseğe gelme uğraşı veren kişilere sözüm olacak!

6 Şubat 2023  depremlerinden etkilenen illerden birisi de Osmaniye’ydi. Osmaniye ilinin bir Valisi, Belediye Başkanı, AFAD Başkanı ve benzeri Yöneticileri vardı.

Tarih: 24 Temmuz 2024, depremin ardından “Gazeteciler ne alemde!” diye, hal ve hatırlarımızı sormak üzere  Gazetecilerin örgünü ziyaret ederek hal ve hatırını soranları anımsamaya çalışıyorum.

Gazetecilik benim anlayışıma göre, halkın sesini dile gereken kutsal bir görevi üstlenen ve benimseyen insanların işidir.

Gazeteci, yaşadığı yerdeki Kaymakam, Vali ve Belediye Başkanı ile ilgili haberi yapmak zorunda değildir.

Eğer kamuoyunu ilgilendiren bir olay varsa veya halkla paylaşılacak haber değeri olan açıklama varsa elbette o yetkili veya yöneticilerin haberleri yapılır.

Gazeteci; halkın sesi ve dilidir, aynı zamanda bağımsız olmalıdır.

Bağımsız olabilen gazeteciye günümüzde rastlamamız olası değildir!.

Radyolarda dinlediğimiz bir türkü var;“ Müdür beyin yeşil kürkü, söylenecek bu türkü!” diye.

Kimse kusura bakmasın, mendil sallayacak kadar,  “Okuduğunu anlamayanlar!!” ile aynı olabilmem beklenmesin!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen “Basın Kartı” hizmetleri  80 il de geçerli iken, “Osmaniye’deki ulaşım hizmetlerinde geçersizliğini merak ediyorum!

Özveri ile çalışan meslektaşlarımın Bayramını kutluyorum.
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar