DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Beş yılda bir fırsat

Takvim yaprakları geriye doğru saymaya devam ediyor, 31 Mart Pazar gününe ne kaldı şunun şurasında.

Adaylar çalışma tempolarını yoğunlaştırdı, Ramazan ayı nedeniyle de yoksul vatandaşlarla ilgilerine ağırlık verdi.

Ramazan ayında vatandaşları anımsamak veya onlara gıda kolileri ile yardımcı olmak, adayların bu güne kadar yaptıkları masraflar arasında “devede kulak”kalır!

Kentin en ucra yerlerinde bile yollara asılan fotoğraflar, duvarlardaki afişlerin her birinin maliyetini düşündüğümüzde, onlara harcanan paranın depremzede ailelerin çocuklarına okul harçlığı verilebilseydi daha mutlu çocuklar görebilecektik.

Depremden etkilenen Osmaniye’de hasar alması nedeniyle konutların tamiratlarının yapılmadığını, okul ve camilerdeki hasarların durumlarını gözlerimin önüne getiriyorum.

Bu kentin deprem sonrasında o kadar sorunları var ki; bunların çözümü için adayların neler yapabileceklerini merak ediyorum!

Aday olduklarını söyleyerek yola çıkanları vatandaşımız nasıl görüyor, neleri yapıp yapamayacaklarına inanıyor!?

İşte bütün olay burada yatarken, parti veya aday isimlerine göre sandıkta tercih yapılması ne derece doğru olabilir.

Yerel anlamda yapılacak olan seçimler öncesinde seçmenin aklı selim düşünerek sandığa gitmesi, ama mutlaka oyunu kullanması önem taşımaktadır.

Her seçmen kendi tercihini yapabilmeli, kendisinin de içinde bulunduğu yerleşim biriminde kendisini yönetecek olan kişileri başkalarının tercihlerine bırakmamalıdır.

İstediği adaya oyunu vermeli, vermeli ki, kazansa da kaybetse de vatandaşlık hakkını kullandığını kullandığı için yüreği rahat etmelidir.

Yaşadığınız, Köy, Mahalle, kasaba, ilçe veya ildeki sorunları hem yaşayıp hem de görebiliyorsanız bu konuda karar verici olanlar da beş yılda bir elinize geçen fırsatı iyi değerlendirmeniz gerekir.

Sandığa gitmeyeceğini söyleyenler, başkalarının oyları ile seçilen adayın iyi çalışıp çalışmadığını eleştirmeye hakkı olabilir mi!?

Mevcuttaki yerel iktidar adayı yeniden aday olmuşsa, yaşadığınız beş yılı değerlendirmelisiniz.

Yeni bir aday ortaya çıkmışsa onun da sosyal hayatını gözlerinizin önüne getirmelisiniz.

Seçimlerde adayların sözlerinde bazı ortak noktalara rastlarsınız: “Yemeyeceğim, yedirmeyeceğim.

Çalmayacağım, çaldırmayacağım. Halka hizmet için adayım!” gibi sözler tüm adayların ortak noktada buluştuğu sözler olur.

Burada seçmenin bu söyleri iyi okuması önem taşımaktadır.  

Vatandaş adayların veya siyasi partilerin sözlerini dinlerken; “Söz uçar yazı kalır!”tümcesini akıllarından çıkarmamalıdır.

Yaptıklarını söyleyenlerin neleri yaptığına, yapacaklarını söyleyenlerin bu güne kadar neleri yapabildiklerini iyi okuyabilmeniz umudu ile….
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar