DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Benim kentim, böyle olmamalı!

Bir insan, en zor koşullarda yaşanan dağ başında, bozkırda veya mağara denilecek gibi yerde de doğmuş olsa; o kişinin vatan ve doğum sevgisini değiştiremezsiniz.

Doğduğu topraklar, ilk yaşları ve arkadaşları ile birlikte ilk okula gittiği günleri unuttuğunu söyleyenler “yalan söyler!”

Osmaniye’de doğup, ilk ve ortaokullarını okudukları halde, sonrasında kentini bırakarak  büyük kentlerde okuduktan sonra bürokrasinin önemli noktalarında geldikten sonra, doğduğu kente yararı olmayanları vatandaşımız her sohbette konuşuyor.

Siyasetin veya bürokrasinin bir yerlerinde önemli yerde görev yapıyorsanız ve Osmaniyeli olduğunuzu söylüyorsanız, kendi kentinize sahip çıkmak öncelikli görevleriniz olmalı.

6 Şubat 2023 günü Osmaniye’nin de etkilendiği deprem olayı yaşandı.

Resmi bilgilere göre Osmaniye’de Bin 10 kişi hayatını kaybederken, binlerce insanımız da yaralı olarak hayatını sürdürmek zorunda kaldı.

Yıl 2024 ve depremin üzerinden bir yıl gibi süre geçmesine rağmen, Osmaniye ili olarak yardım ve desteklerin neresinde olduğumuzu,

diğer 10 il arasında verilmesi gereken hangi olanaklardan yararlanıp yararlanamadığımızı düşünebilen insanlar arıyorum!

İnsanlarla görüşüyor, dinliyorum. “Benim partim ve benim adayım kazansın!” diyenlere gülmek geliyor içimden.

Bir kenti; parti değil de seçilmiş adayın çalışmaları kurtarabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Merkezi yönetimle işbirliği içinde olan, bir başka deyimle uyumlu olan Belediyelerin hizmet alabilmelerindeki…” olaylarından sözettiğini Tv ekranlarından ve mikrofonla konuşmalarından izlemiş olduğunuzu düşünüyorum.

Osmaniye Belediyesi’nin 3 dönemdir Başkanlığını yürüten Kadir Kara; “Cumhur ittifakı adayı” olarak yıllardır hizmet vermedi mi!?  

AKP ile MHP; “İkiz kardeşcesine” her Meclis toplantısında, “Ortak hareket etmedi mi!? MHP’nin TBMM’deki üyeleri, muhalefetin vatandaşlar ve emeklilerle ilgili önemli sorunları ile ilgili önergeler karşısında, iktidar partisi üyeleri ile aynı parmağı kaldırdıklarını göremediniz mi!?

Tüm bu olaylar yaşanırken, İktidarın en başındaki insanın; “Merkezi yönetimle birlikte hareket etmeyenlerin…”

hizmetlerden yeterince yararlanamayacağını söylemesini garipsiyorum.

Osmaniyelinin suçu nedir!? Deprem sonrası açıklanan “Gençlere evlilik kredisi” olayında ismi olmayan bir il…

Depremde Bin 10 insanını kaybeden Osmaniye, deprem sonrasında bir çok hizmetlerden uzaklaştırılan iller arasında yer alıyor.

Kent merkezi harap olmuş, Mahallelerinde enkaz yığınları kaldırılmamış, yollarındaki hasarlar araç geçişlerinde sağlıklı olmayan,

yaya geçişlerinde ki hatalar ve en önemlisi de “Köy-Kasaba görünümündeki Osmaniye” için Belediye Başkan Adaylığı için soyunanları kutluyorum….
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar