DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Bayramı Yaşayabilmek

Bir Ramazan Bayramını yaşayabilmek için hazırlıklar tamamlandı.

Hazırlıklar derken, 9 günlük tatil için yollara düşenlerin tek kaygısı sağ salim sevdikleriyle buluşabilmek olarak görüyorum.

Çocuklar, büyüklerinin alacakları yeni giyecekleri merak ediyorlar.

Bayram günlerinde konuklara ikramların telaşı bazı evlerde tamamlanmış durumda. 

Deprem Bölgesinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine buruk kutlama olayları yaşanacaktır.

Deprem enkazında yakınlarını kaybedenler mezarlıklara gittiklerinde sevdiklerinin anıları ile duygulu anlar yaşayacak, dualar edecektir.

Bir de depremde yakınlarının canlı veya cansız bedenini hala arayan depremzedelerin umutlarını düşündüğümüzde, o acı anları unutabilmek olası mı!?

Acı ve mutlulukları insanların birlikte yaşayacağı bir Ramazan Bayramı’na daha giriyoruz.

Özellikle şehirlerden başka şehirlere yolculuk yapmak isteyen insanların trafik seyrinde sabırlı araç sürmeleri bir kez akıllardan çıkarılmamalıdır.

Sevdiklerinize kavuşabilmek veya yeniden yaşadığınız kente dönebilmek için trafik kazaları yaşamadan sağlıklı şekilde yolculuk yapılması üzüntülerden uzak bir bayram yaşatacaktır.

Her yeni yılın, bir önce yılları arattığı süreçten geçerken, ekonomik anlamda insanlar zorlanır durumda yaşantılarını sürdürüyorlar.

İktidarın uyguladığı ekonomik politika sayesinde, günlük, haftalık, aylık ve yıllık enflasyon bir türlü yerinde kalmıyor.  Kendi vatanımızda yine kendi paramızın dolaşımı yerine yabancıların doları ile alış verişlere önem verilir oldu. 

Bu Bayramda da “Garantili geçişler ücretsiz olacak” Oto yol, köprü ve tüneller bayram boyunca ücretsiz olurken, dolar bazındaki “Garanti ücreti” özel firmaların kasasına yine dolduracak.

Ücretli geçişlerin ödemelerin bile Türk parası ile değil de dolar bazında garanti ödemesinin yapıldığı bir ülkede, hayat pahalılığının önüne nasıl geçilebileceğini düşünen insanlar da çeşitli şekilde iktidara uyarılarda bulunuyorlar.

Dün bir işçi ile konuşuyorum. Bayram tatilinde çalışacağını ve mesai ücretine ihtiyacı olduğunu anlatıyordu.

Bayram tatillerinde çalışması halinde yıllık izinden sayılmadığını söyleyen “asgari ücretli işçi” evi geçindirmek bir yana Lise ve Üniversite’de okuyan çocuklarına para yetiştiremediğinden yakındı.

Emekliler, dul ve yetimler ile işsiz insanların ekonomik yaşantılarının bu Bayramda nasıl geçeceğini çevrenizdeki insanları gördüğünüzde anladığınızı düşünüyorum.

Bizim insanımız yine de özverilidir, şükür etmeyi ibadet sayarcasına sabırlıdır.

Sabrın da bir sınırının olduğunu söyleyenler ise, yeri ve zamanı geldiğinde iktidara karşı bir şekilde tepkisini göstermekten geri kalmaz!

Tüm bu yaşadıklarımıza rağmen, olabilecek şekilde yaşamaya çalıştığınız Ramazan Bayramınızı kutlar, sağlık ve huzur dolu günler dilerim.
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar