DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Bayrama işsiz giriyorlar!

İktidar ekonomide enflasyonu “tek haneye” düşürme adına bir takım “Tasarruf tedbirleri” almaya başladı.

Alınan bu önlemler kapsamında mı, yoksa sürecin sona ermesi nedeniyle mi bilemiyoruz ama, Osmaniye’de AFAD ve İŞKUR üzerinden çalışanların işine son verildi.

Bayram öncesi böylesi bir olay, işsiz kalmaları ile birlikte bundan sonraki süreçte nasıl yaşama tutunmaya çalışacaklarını düşünen insanların psikolojileri üzerinde önemli ölçüde etki yapmaya yetti!

Osmaniye’de “Konteyner kent” başta olmak üzere AFAD bünyesinde çalışan 1500 dolayındaki personelin işine son verildi!

İş akitleri sona eren bu insanlar Kurban Bayramı öncesinde, ailelerine olayla ilgili ne anlatabileceğini kara kara düşünmeye başladı.

İşçilerin “Kurban Bayramı” öncesinde işsiz kalmaları sadece AFAD bünyesinde çalışanlar için yaşanmadı.

İŞKUR üzerinden işe yerleştirilen, çoğunluğu Osmaniye Belediyesi bünyesindeki işçilerin de “iş akitleri” sona erdi.

İŞKUR tarafından belli süre ile işe yerleştirenlerden 1000 dolayında çalışan insanın Bayram öncesinde işsiz kalması olayı tesadüf bile olsa, işsiz kalan insanların böylesi bir süreçte yaşadıklarına anlam verilemiyor!

AKP iktidarının “Tasarruf tedbirleri” günlerdir tartışılıyor! Ülke ekonomisinin gelişmesi amacı ile başlatılan bu uygulamalarda, 

yine çalışanlar ve emekçilerin özverileri ile karşılaşacağız!

Sivil Anayasa, Özgürlük, Hak, Hukuk, Adalet ve benzeri sözleri kullanan yöneticilerin söylerini dinlediğimde, “50 yıllık Basın emekçisi “ olarak, yaşadıklarımla hayretler içerisinde kalıyorum!

Yazamayan, yazdığımızda “Yargılanan”, Mahkemelerde  ifade veren ve  “Susmamız istenen (!)!” süreç yaşıyoruz!

İşsiz olmanın, işten çıkarılmanın ve işsiz baba olmanın ne demek olduğunu yaşayanlar bilir. Bu arada, her geçen gün artan boşanmalarla birlikte çocuklarının yükünü çekmek zorunda kalan kadınları da anımsatmak isterim.

Bugünlerde Çukurova’da sıcaklıklar 40 derecelerde seyrederken, insanların sosyalleşmesi noktasında kafalarının karma karışık olabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Tansiyon ve şeker hastası insanların yoğun olduğu Çukurova’daki yerleşim yerlerinde, insanları işsiz bırakır ve evlerine ekmek götürmelerinde sıkıntı yaşatırsanız; “aile içi ve sokaklarda” kavga, şiddet ve diğer olumsuz olaylar yoğunlaştığında baş edilemez hale gelebilir!

İktidarın “Yeni Anayasa değişikliği” görüşlerine katılmıyorum! Neden mi; Polis memurlarının yakalayıp Adliyeye getirdiği “Hırsız-katil zanlısı- dolandırıcı v.b. şüpheliler” Polisler adliyeden ayrılmadan önce “serbest” bırakılıyorsa!

Evli olduğu ilk eşine öldürüp cezaevine girdikten sonra, dışarıya çıkıp ikinci kez evlendiği eşini de öldürüp  cezaevine girip sonrasında dışarıya çıkarak üçüncü kez evlendiği eşini de öldürüp tutuklanma olayı yaşanan olaylar; “Yeni Anayasa” ile düzelebilecek mi!?

MEB, yeni müfredat hazırlamış. Geçtiğimiz hafta yapılan LGS’da sorunun yanıtında bile hata ortaya çıkıyorsa ve bu sorun bile çözülememişse, bizim asıl değiştirmemiz gerekenin ne olduğunu anlamamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar