DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Aklın yolu bir olmalı

Yaşanan deprem felaketinin ardından meslektaşlarım kendi görüş ve düşünceleri ile ilgili yazılarını gazetelerde, yorumlarını da televizyon ekranlarında sürdürüyorlar.

Olumlu veya olumsuz olaylar karşısında ortak akılda buluşabilmekle sorunların daha kısa sürede çözümlenebileceğini düşünüyorum.

Sizin döneminiz veya bizim dönemimiz, sizin yöneticileriniz veya bizim yöneticilerim diye tartışma oluşturmak yerine bu sıkıntıların içinden nasıl çıkabilirizi düşünüp konuşmak gerekiyor.

Ortada yıkılan binalar, giden canlar kısacası bir enkaz bulunuyor. Hataları yapanlar, eksik veya eksiklikleri olanların özür dileme erdemliği göstermesi halkın yüreğini biraz olsun hafifletecektir.

Kızılay’ın deprem çadırlarını satması ile ilgili tartışma başlatıldı. Muhalefetin sözleri yerine iktidardan bir sesi paylaşmak istiyorum. Ak Parti

Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kızılay’ın depremin üçüncü gününde Ahbap’a çadır satışı için, “Keşke afet sırasında böyle bir ağır, acılı günde hiçbir satış yapmasaydı” dedi.

Bu tür yaklaşımlar ve eleştirilere yanıt vermek, halkın tepkilerini biraz olsun azaltacaktır.

Fenerbahçe takım taraftarlarının maç sırasında stadyumda  yaptıkları tepkisel davranışlar da tartışma olayı haline geldi.

Fenerbahçe taraftarına “deplasman yasağı” uygulaması gündeme geldi.  

Bu olayla ilgili olarak; Fenerbahçe taraftarı avukatın, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Yukatel Kayserispor ile Fenerbahçe arasında 4 Mart Cumartesi günü (bugün) oynanacak karşılaşmaya sarı-lacivertli taraftarların alınmaması kararına ilişkin başvurusu üzerine Kayseri 2. İdare Mahkemesi, deplasman yasağı için yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

TBMM’de Milletvekilleri maaşlarına zam yapılacağı zaman hep birlikte “kabul” edilmesi olayları halkımız tarafından her zaman tartışma konusu olmuştu.

Bu kez TBMM Genel Kurulunda, Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonuçlarının araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerge oy birliği ile kabul edilmesi olayı yaşandı.

İstenirse oluyormuş, birlik ve beraberlik içerisinde  itirazsız olarak bazı önergelerin kabul edilebileceği yaşanabiliyormuş.

Bir de Yunanistan’dan bir olayı paylaşmak istiyorum. Salı gecesi yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu ölenlerin sayısı 38 kişi olarak açıklanmasının ardından ülkede üç günlük yas ilan edildi.

Olayın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa ederken; "Böylesi bir trajik olaydan sonra hiçbir şey olmamış gibi göreve devam etmek imkansızdır"sözlerini kullandı.

Son bilgilere göre tren kazasında ölenlerin sayısı 57’ye yükselirken, Başkent Atina ve Larisa kentlerinde protesto gösterileri başladı.

Ortak bir kararda buluşmanın böyle olması gerektiği insanların akıllarından geçiyor.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar