DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Adaylar arasında

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ile 28. Dönem Milletvekilliği seçim sürecinde geri sayım başlarken, seçmen de siyasi gelişmeleri yakından takip ediyor.

Bu arada bazı siyasi partiler Aday adayları arasından Aday belirleyerek sıralamayı kamuoyu ile paylaşmaya başladı.

Asıl siyasi gelişmelerin bundan sonrası başlayacağı görülüyor. Seçim bölgesinde sıralamada ismi olan adaylar ile sıralamasını beğenmeyen adaylar arasında yeni gelişmeler yaşanmaya başlandı bile.

Sıralamaya giremeyen adayların, sıralamaya giren adaylarla ilgili tepkileri bir yana, yeniden aday gösterilenlere de tepkiler yapılmaya başlandı.

Seçmenler kendi siyasi partileri içerisinde elbette ki bazı isimlerin sıralamaya girmesini öncelikli olarak isteyecektir.

Bir başka olay ise daha önce Milletvekilliği yaptığı halde, bölgesine yararı olmayan isimlerin yeniden listeye konulmasına da seçmenin tepkileri daha farklı olabiliyor.

Listeye giremeyenler isimlerin bugünlerde başka partilerle dirsek temasına geçmeleri olaylarının haberlerini izleyebileceğiz.

Listeye giren adaylar ise; “ Kırgınlık, küskünlük olmamalı. Birlik ve beraberlik içerisinde partimizin bayrağı altında bu seçimlerde zaferle çıkmalıyız!” gibi sözler kullanacaklardır.

Milletvekili Adaylığında listeye kimlerin girmesi, kimlerin girmemesi gerektiği yönünde seçmenler sokakta, ev ve işyerlerinde sohbetlerini de yoğunlaştırdılar.

Bu seçimlere etki edebilmesi için yerel yönetimler, partilerin İl  örgütlerinde farklı çalışmalara hız verildiği görmekteyiz.

Ramazan ayı içerisinde bulunulması nedeniyle vatandaşın hal ve hatırlarının daha sık sorulması, “Ramazan kolisi” yardımlarının etkinleştirilmesi gibi vatandaşa yarayan hizmetleri de net olarak görebiliyoruz.

Cumhurbaşkanlığı adayları arasında ise daha farklı siyasi gelişmeler yaşanıyor. Cumhur ittifakı’ndan, millet ittifakı adayı Kılıçdaroğlu’na yönelik; “Seccadeye bastı” tartışmaları bir haftadır sürüyor.

Ülke gündeminde; ekonomi, deprem bölgesindeki yaraların sarılması, önümüzdeki süreçte Türkiye’de ne gibi sosyal ve ekonomik gelişmelerin yapılacağının konuşulması yerine, “Seccadeye bastı” tartışmalarının yapılmasından vatandaş sıkılmış duruma geldi.

Bu arada, Millet ittifakı adayını destekleme kararı alan siyasi parti Genel Başkanları sayıları da artmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı için 4 Adayın da ortaya çıkarak bu göreve talip olmalarının hakkı ve doğal olduğuna inanmamız gerekiyor.

Bu konuda adaylar arasında kullanılacak sözlerin de vatandaşları ayrıştırmayacak şekilde olması ve ülke çıkarları ile vatandaşın sağlık, huzur ve barış içerisinde yaşamasına yönelik olması önemlidir.

Hani bir söz vardır; “Bu dünya sultan Süleyman’a bile kalmadı!”diye.

Saygı ve hoşgörü içerisinde bir seçim süreci umuduyla…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar