DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Adaya mı, Partiye mi!?

Bu ayının son gününde yerel seçimler için sandık başına gidilecek. Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi ve Muhtar adayları sokaklarda ev ve işyerlerini dolaşarak vatandaşla sıcak görüşmelerini yoğunlaştırdılar.

Adayların yüzlerindeki gülücük, el sıkma ve kucaklaşıp yanak öpmeli olaylar yaşanıyor.  

Geçmişte selam vermedikleri insanlarla kucaklaşıp selamlaşma olaylarını gördüğümde, keşke diyorum yılda bir kez seçim yapılmış olsa da insan ilişkilerindeki bu mutlu anlar hiç eksilmese…

Osmaniye’deki yerel seçimlere bakıyorum.  Belediye Başkanlığı ve Muhtarlık seçimlerinde aday patlaması ile karşı karşılaşıyoruz.

Bazı Mahallelerdeki Muhtar sayılarındaki sayılara baktığımızda, “Ne de çok yönetmeye talip insanlar var!”diyoruz.

Osmaniye kent merkezindeki Belediye Başkan adaylarının sayıları da bu yıl oldukça kalabalık. Adaylar, geçmişteki oy oranlarına bakmadan yüreklerini ortaya koyarak Belediye’yi yönetme uğruna kollarını sıvamış görünüyor.

2029 yerel seçimlerinde adayların aldıkları oy oranlarını geçtiğimiz yazılarımda yazmıştım. 2029 yerel seçimlerinde Cumhur ittifakının adayı Kadir Kara yüzde 54.44’lük oy oranı ile seçimi kazanan aday olmuştu.

31 Mart’ta yapılacak olan seçimlere gelindiğinde ise Cumhur ittifakında da, Millet ittifakında da partilerin kendi adayları ile seçimlere gireceklerini görmekteyiz.

Bu seçim de Akp aday çıkarmayarak MHP adayına destek verirken, Cumhur ittifakı içerisinde yer alan YRP’sinde aday belgelerinin İlçe Seçim kuruluna geç vermesi sonucu, bu partinin seçimlere giremeyeceği ortaya çıktı.

YRP’nin kentteki  oylarının hangi adaya gidebileceği konuşulurken,  31 Mart yerel seçimlerinde; MHP, CHP, İyi parti, SP., MP., BTP., DEM.,DP.,Zafer P., Deva ve bir de Bağımsız aday isimlerini görmekteyiz.

Bu da demek oluyor ki, bu seçimde “her koyun kendi bacağından…” halk deyimini yaşayacağız.

Bu seçimlerde, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, afişler ve araç girdirmeli  yaymacalara çok rastlıyoruz. Araçlardaki müzikler ve türkülerle sokaklardaki  vatandaşlardan oy isteniyor.

Kentin gelişmesi ve sosyal yaşamın güzellikleri için nelerin yapılacağı projeleri yerine, türkülü-şarkılı sözlerle cadde ve sokaklarda araçlar dolaşıyor. 

Seçmen; adayların fotoğraflarındaki karizmalarına mı, ne kadar bol afişi varsa ona mı, yoksa partisine mi oy verecek merak ediliyor!

Klasik aday konuşmalarını duyarken, 6 şubat depreminin yıktığı kentteki sosyal yaşamın düzeltilmesi noktasında önemli projelerini anlatan aday görmeye çalışıyoruz.

Bu arada adaylar için gözlemlerimi merak edenler için; bu seçimlerde, vatandaşın farklı tercihlerde bulunacağını gözlemliyorum.

Bir başka olay ise, geçtiğimiz seçimlerdeki gibi katılımın fazla olamayacağı, katılanların bir çoklarının da tercih noktasında farklı uygulamalar yapabileceklerini öğreniyorum.

Son olarak şunu vurgulamak isterim ki; bu seçimde, vatandaşımızın parti ile aday adasındaki tercihleri noktasında farkındalık oluşturabileceğini gözlemliyorum….
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar