DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye'den İntihara Karşı Harekete Geçme Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'den İntihara Karşı Harekete Geçme Çağrısı
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü, 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak intiharın, dünya genelinde yılda 700.000'den fazla ölüme yol açan ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti
Osmaniye haberleri

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü, 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak intiharın, dünya genelinde yılda 700.000'den fazla ölüme yol açan ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti. Mesajda, her intiharın sosyal, duygusal ve ekonomik boyutlarıyla bireyler ve topluluklar üzerinde derin etkiler bıraktığına dikkat çekildi.

2024-2026 Yılları Teması: "İntiharla İlgili Anlatıyı Değiştirmek"

Dünya İntiharı Önleme Günü'nün 2024-2026 yılları için belirlenen teması "İntiharla İlgili Anlatıyı Değiştirmek" ve harekete geçme çağrısı "Konuşmaya Başlayın" oldu.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü, bu temayla, intiharla ilgili damgalamayı azaltmak ve intiharı önleme konusunda açık iletişimlerin önemine vurgu yapıldığını belirtti.

Destekleyici Bir Toplum İnşa Etmek

Mesajda, intihar konusunda yapılan her konuşmanın küçük de olsa destekleyici bir toplum inşa etmeye katkıda bulunabileceği ifade edildi.

Sessizlik ve damgalama kültüründen çıkmanın, açıklık, anlayış ve destek kültürüne geçmenin önemine işaret edilerek, bu konuda herkesin konuşmaya başlaması gerektiği belirtildi.

Politika Yapımında Ruh Sağlığının Önceliklendirilmesi Çağrısı

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü ayrıca, intiharı önlemek için ruh sağlığının politika yapımında önceliklendirilmesi gerektiğini vurguladı. B

u süreçte, ruh sağlığı hizmetlerine erişimi artıran ve ihtiyaç sahiplerine destek sağlayan politikaların hayata geçirilmesinin gerekliliği dile getirildi.

Dünya İntiharı Önleme Günü, 2003 yılında Uluslararası İntiharın Önlenmesi Derneği (IASP) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından kuruldu.

Her yıl 10 Eylül'de düzenlenen etkinliklerle, intiharların önlenebilir olduğuna dair toplumsal farkındalık yaratılmaya devam ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya’da yalnız yaşayan bir kişi evinde ölü bulunduÖnceki Haber

Antalya’da yalnız yaşayan bir kişi evind...

Adana’da operasyon ve denetimlerde patlayıcı ile 56 ruhsatsız silah ele geçirildiSonraki Haber

Adana’da operasyon ve denetimlerde patla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar