DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5
BIST9104.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü
Abone ol
Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünde tören düzenlendi.
Osmaniye haberleri

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünde tören düzenlendi.

Adana'da, Asri Mezarlık Garnizon Şehitliği'ndeki törende, Vali Süleyman Elban, 6. Kolordu Komutan Yardımcısı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmet Yüksel ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mehmet Ali Bakır anıta çelenk bıraktı. Törende, saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Bakır, buradaki konuşmasında, Çanakkale Zaferi'nin önemini anlatarak "Çanakkale ruhu, 'ölürsem şehit, kalırsam gazi’ şuuruyla, vatanın her karış toprağı için çarpışmış, ne pahasına olursa olsun canından aziz bildiği yurduna düşmanları uğratmamanın adıdır." dedi.

Dua edilen törende, şehit kabirlerine karanfil de bırakıldı. Buradaki törene, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Vali Elban ve beraberindekiler, daha sonra Buruk Mezarlığı'nda, İl Emniyet Müdürlüğü Polis Şehitliği'ndeki törene katıldı.

Törenlerin ardından Şehit Yunus Uğur Ortaokulu'nda şehitler için anma programı düzenlendi. Programda konuşan Elban, savaş kazanmada teknolojik üstünlüğün yanı sıra inanmış bir millet ve askere sahip olmanın önemini anlatarak "Çanakkale Savaşı'nda vekalet savaşları zirveye ulaştı.

Düşman kuvvetlerinin getirmiş olduğu askerlerin büyük çoğunluğu kendi milletlerinden değildi ve Çanakkale Savaşı vekalet savaşlarının da en zirveye çıktığı dönemdir. Nihayetinde, silahlı mücadeleyi vatanın evlatları verebiliyordu.

Eğer bu mücadeleyi veren Türk milletiyse, dünyanın tüm milletlerini de toplasanız Çanakkale'de dize geldikleri gibi her yerde de dize gelmeye mahkumlar." ifadesini kullandı.

Mersin

Mersin'de de Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törende Vali Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer, anıta çelenk sundu.

Şehitlik Şeref Defteri'ni imzalayan Su, "Bizlere emanet ettiğiniz bu cennet vatanımızı çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bugün de vatan ve millet uğruna yaptığınız bu büyük fedakarlığı asla karşılıksız bırakmayacağımızı tekrar vurgulamak üzere huzurunuza çıkıyoruz. Mükafatların en büyüğünü Allah katında alacak olan siz aziz şehitlerimizi bir kez daha sonsuz şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz." mesajını paylaştı.

Kur'anı Kerim okunan törende, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu da katıldı.

Tarsus ilçesinde de Çanakkale Savaşları'nın kazanılmasında büyük pay sahibi Nusret Mayın Gemisi'nin içinde bulunduğu Çanakkale Zaferi Kültür Parkı'nda tören düzenlendi. Kaymakam Kadir Sertel Otcu ve Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın parktaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu törende, şehitler anısına fidan dikildi.

Hatay ve Osmaniye

Hatay'da, Antakya Şehitliği'nde gerçekleştirilen törende, Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutan Vekili Ulaştırma Albay Halit Erbaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, anıta çelenk bıraktı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Vali Doğan'ın şehitlik defterini imzalamasının ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı ve dualar edildi.

Osmaniye Garnizon Şehitliği'nde de Vali Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Piyade Topçu Albay Hakan Kocabaş ve Belediye Başkanı Kadir Kara anıta çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yılmaz şehitlik defterini imzaladı.

Tören, Kur'anı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla tamamlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümüÖnceki Haber

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale...

Mersin’de fırınlar ve unlu mamul üreten işletmeler denetlendiSonraki Haber

Mersin’de fırınlar ve unlu mamul üreten...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar