DOLAR32.6645
EURO35.5639
ALTIN2511.5
BIST10851.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kalenin burçları türkülerle yankılandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kalenin burçları türkülerle yankılandı
Abone ol
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), doğal güzellikleri tanıtmak amacı ile türkü ve şiir etkinliklerini sürdürüyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), doğal güzellikleri tanıtmak amacı ile türkü ve şiir etkinliklerini sürdürüyor.

Sosyal medya üzerinden Mert tv aracılığı ile de canlı program yapan OŞYAD, 14 Şubat “Sevgililer günü” nedeniyle Toprakkale kalesi yakınlarında türkü ve şiir programı gerçekleştirdi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’ın sunumu ile gerçekleşen programda, Toprakkale kalesinin tarihsel tanıtımı konusunda  Osmaniye Yörük Türkmen Derneği eski Başkanı Bestami Erdem bilgilendirme yaptı.

Toprakkaleli ozan Yusuf (Yusuf Dalkılıç) bağlaması ile kendi eserlerini seslendirirken, Dr. Musa Güve ise kendi şiirlerini yorumladı.

Canlı olarak yayınlanan türkü ve şiir programı, Hatay-Osmaniye ve Adana karayolu üçgenindeki Toprakkale kalesi girişindeki doğal ortamda gerçekleştirildi.

Toprakkale kalesinde tadilat yapılması nedeniyle program kalede yapılamazken, geniş arazi üzerinde baharı muştulayan yeşillikler arasında gerçekleşen türkü ve şiir etkinliği özellikle memleket hasretiyle yaşamakta olan yurt dışındaki gurbetçiler tarafından ilgiyle izlendi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, dernek olarak özellikle kırsal alanlarda, doğal ve tarihi güzellikleri tanıtmak, köylerde insanlarla birlikte olmak düşüncesiyle türkü ve şiir programlarını her hafta sonu belirlenen yerlerde gerçekleştirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

İnsanların türkülerle duygulandıklarını, ayrıca kent dışında yaşamakta olan Osmaniyelilerin de memleketlerindeki doğal güzellikleri görebilmeleri açısından canlı tv programı ile katkıda bulunduklarını söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalçın Market, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çağrısına Duyarsız KalmadıÖnceki Haber

Yalçın Market, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın...

Belediye hizmet binasına silahlı saldı: 5 gözaltıSonraki Haber

Belediye hizmet binasına silahlı saldı:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar