DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Belediye hizmet binasına silahlı saldı: 5 gözaltı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye hizmet binasına silahlı saldı: 5 gözaltı
Abone ol
Osmaniye Belediye hizmet binası, Başkanlık makamı bölümüne yapılan silahlı saldırıda 5 şüpheli gözaltına alındı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Belediye hizmet binası, Başkanlık makamı bölümüne yapılan silahlı saldırıda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, Cumartesi günü saat 20.30 sıralarında Rahime Hatun Mahallesi Musa Şahin Bulvarı'ndaki Osmaniye Belediye Başkanlığı binasında meydana geldi.

İddiaya göre, otomobille gelen kimliği belirsiz kişiler, binaya tabanca ile ateş açıp kaçtı.

Silah seslerinin duyulması ile olay yerine çok sayıda polis ve özel harekât ekibi sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, binada da inceleme yaptı. İncelemede mermilerin 2'sinin 2'nci kattaki başkanlık makamı odasının penceresine isabet ettiği belirlendi.

SALDIRI İLE İLGİLİ  BAŞKAN KARA’DAN AÇIKLAMA

Belediye hizmet binasına yapılan saldırı sırasında Başkan Kadir Kara’nın binada bulunmadığı, ancak olayın duyulması üzerine binaya geldiği öğrenildi.

Belediye Başkanı Kadir Kara olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre olayın belediyemizle ilgisi olmadığı, kullanılan silahtan çıkan merminin tesadüf eseri binamıza isabet ettiği bildirilmiştir. Kolluk güçlerimiz, olayla ilgili araştırmayı çok yönlü sürdürmektedirler. Olayda hiç kimsenin zarar görmüş olmaması en büyük tesellimizdir. Başta Sayın Valimiz, Sayın Başsavcımız, Emniyet Müdürümüz ve Alay Komutanımız olmak üzere, olaya en çabuk şekilde müdahale edip, sorumluları takibe başlayan tüm kolluk güçlerimize teşekkür eder, bu tip olayların şehrimizde tekrarlanmamasını dileriz.”diye yazdı.

OLAYLA İLGİLİ 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Olayla ilgili olarak Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama yapıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada; Karaçay mesire alanında alkol alarak il merkezine gelen 5 şüphelinin gözaltına alındığını ve olayda kullanılan suç aleti tabancanın ele geçirildiğini bildirdi.

Başsavcı Ahmet Tekne açıklamasında; “12 Şubat 2022 günü saat 20.00 sıralarında ilimiz Rahime Hatun Mahallesi Musa Şahin Bulvarı üzerinde seyir halindeki bir araçtan Osmaniye Belediye binasına karşı silahla ateş edilmesi olayı gerçekleşmiş, olay sonrası Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında ilimiz Karaçay Mesire alanında alkol alarak bir araç ile il merkezine gelerek Belediye Binasına yönelik ateş açtığı anlaşılan ve olayın faili olduğu değerlendirilen 5 şahıs gözaltına alınmış ve olayda kullanılan suç aleti tabanca ele geçirilmiştir. Başsavcılığımızın talimatı doğrultusunda olay yeri güzergahındaki mobese ve diğer güvenlik kamera görüntülerinin tespiti ile diğer delillerin araştırılmasına devam edilmekte olup olaya ilişkin soruşturma titizlikle devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” Dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kalenin burçları türkülerle yankılandıÖnceki Haber

Kalenin burçları türkülerle yankılandı

Osmaniye Belediyesi Yaylalarda Kar Yağışından Kapanan Yolları AçıyorSonraki Haber

Osmaniye Belediyesi Yaylalarda Kar Yağış...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar