© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Ulaştır, Depremzedelerin Sıkıntılarını Dile Getirdi

Zafer Partisi Osmaniye İl Başkanı Arınç Ulaştır, yaptığı açıklamada depremzedelerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Zafer Partisi Osmaniye İl Başkanı Arınç Ulaştır, yaptığı açıklamada depremzedelerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Ulaştır, "Depremzede hemşehrilerimiz ikinci kışı konteynerlerde geçirmek zorunda kalanlar ya da kış ortasında taşınacak olanlar var. İnsanlar, uygulamalardan bıktı, verilen sözlerin tutulmamasından sıkıldı" dedi.

Ulaştır, Altı Şubat depreminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yıl içinde kalıcı deprem konutlarının teslim edileceği yönündeki taahhüdünü hatırlatarak, "Ancak aradan on dokuz ay geçmiş olmasına rağmen bu söz hala yerine getirilmiş değil.

Evet, çalışmalar devam ediyor ancak yüzlerce hemşehrimiz hala kura bekliyor ve ne zaman yeni evlerine kavuşacaklarına dair net bir bilgi bulunmamakta" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların belirsizlik içinde bırakıldığını belirten Ulaştır, "Dahası, evler teslim edilmeden önce vatandaşlarımızın borçlandırılmasından bahsediliyor.

Fakat ne kadar ödeme yapacaklarına dair hiçbir bilgi verilmedi.

Bu durum, zaten zor durumda olan depremzede hemşehrilerimizi daha da endişelendiriyor" dedi.

Arınç Ulaştır, ayrıca depremzedelerden katılım payı adı altında ücret talep edilmesine de tepki gösterdi. "Henüz evlerine geçmemiş olan depremzedelerden belirli bir miktar para isteniyor ve aidatlarının hemen ödenmesi talep ediliyor.

Depremden kaynaklanan mağduriyetleri yaşayan vatandaşlarımız şimdi de bu haksız uygulamalarla karşı karşıya bırakılıyor" dedi.

Osmaniye’nin deprem statüsünden çıkarılmasının da ayrı bir endişe konusu olduğunu vurgulayan Ulaştır, "Bu karar, hemşehrilerimizin güvenliğini tehlikeye atan bir adım olarak nitelendirilmektedir" diye konuştu.

Zafer Partisi olarak haksızlıkların takipçisi olacaklarını belirten Ulaştır, "Bizler halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER