© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

37. Ahilik Haftası Etkinliklerle Kutlandı

Osmaniye’de 37. Ahilik Haftası, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Osmaniye’de 37. Ahilik Haftası, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Programa Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Ticaret İl Müdürü Ayhan Bozok, Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat Yalçın, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

“Ahilik Teşkilatında Üstün Değerler Var” Ahilik Haftası’nın hayırlı olmasını dileyen Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Ahilik teşkilatının taşıdığı değerlere vurgu yaparak, “Ahilik teşkilatına baktığımızda, bütün üstün meziyetlerin, ulvi değerlerin var olduğunu görüyoruz.

Dürüstlük, üretkenlik, paylaşmak, yüksek ahlak, kardeşlik, cömertlik, liyakat ve ehliyet gibi pek çok değerin yaşatıldığını ve bu değerlerin toplumun huzurunu, zenginleşmesini, sosyal ve ekonomik gücünü artırdığını gözlemliyoruz.

Bize düşen ise ecdadımızdan aldığımız bu değerleri yaşatmak ve daha yükseklere taşımaktır.

Bu doğrultuda hepimizin samimiyetle bu ilkeleri anlaması ve uygulaması gerekmektedir” dedi.

“Ahilik Bir Yaşam Felsefesidir” Belediye Başkanı İbrahim Çenet ise Ahiliğin, Anadolu’nun kültürel temellerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Tarihe dönüp baktığımızda, Ahiliğin Anadolu irfanının, kültürünün nasıl şekillendiğini görüyoruz.

Ticaret ahlakından komşuluk hukukuna, büyüklere saygıdan küçüklere sevgiye dayanan bu anlayış, aslında bir yaşam felsefesini beraberinde getirmiştir.

Ahilik Haftamız kutlu olsun” şeklinde konuştu. Ödüller Sahiplerini Buldu Etkinlik kapsamında, Ahilik kültürünün gelişimine katkı sağlayan kişilere plaket ve ödüller verildi.

2024 yılı "İl Ahisi" olarak seçilen ve 40 yıldır annesinden öğrendiği şalgamcılık mesleğini Osmaniye’de sürdüren Sami Kalı’ya Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat Yalçın tarafından kaftan giydirildi.

Vali Erdinç Yılmaz ise Kalı’ya plaket ve ödülünü takdim etti. "Yılın Kalfası" ödülüne Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi 12. sınıf öğrencisi ve Moda Tasarımı ve Teknolojileri alanında çalışan Eda Nur Bülbül layık görüldü.

Ödülünü Belediye Başkanı İbrahim Çenet’ten aldı. "Yılın Çırağı" ödülü ise aynı okulda Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında eğitim alan ve erkek kuaförü olarak çalışan Mahmut Akbulut’a Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy tarafından verildi.

Ahilik Pilavı İkram Edildi Programın sonunda Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi ve ardından protokol üyeleri “Ahilik” temalı fotoğraf sergisini gezdi.

Etkinlik, geleneksel Ahilik pilavının katılımcılara ikram edilmesiyle sona erdi.

Ahilik Haftası kutlamaları, Osmaniye’de esnaf ve vatandaşları bir araya getirerek, kardeşlik ve dayanışma ruhunu pekiştirdi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER