Mesleğimle övünmeyi sevmem, ama bizleri yönetenlerin de halkımızı; özellikle de bu kentte ciddi anlamda görev yapan basın çalışanlarına yönelik eleştirilerini “okuma da-anlama da” anlayarak yapmalarının Osmaniye’miz açısından sağlıklı olacağını düşünürüm.
Siyasi Parti yöneticileri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, STK yöneticileri kendi okuduklarını, yine kendi akı süzgecinden geçirerek eleştirdikleri zaman meslektaşlarım saygı gösterir.
Elbette hataları olan meslektaşlarımız da olabilir, kendileri de hatalar yaptığını düşünerek tepkisel davranışlarında insanlık erdemi kapsamında sözcüklerini kullanmalarını bekleriz.
Bizlerin hedef kitlesi halkımız olduğu bilinciyle hareket ederek, sorunları gündeme taşıyan ve yetkililerin çözümlemeleri için kalemlerimizin mürekkebini akıtırız.
(Farklı amaçlarla bu mesleğini kullananların yanında olmadığımı da vurgulamak isterim)
Bu kentte birlikte yaşıyoruz, il nüfusumuzun sayısı da geçtiğimiz yılki TÜİK verilerine göre, bir önceki yıla göre azalma gösterdi.
Şubat ayı sonlarına doğru TÜİK verilerine 2024 yılının Osmaniye Merkez, İlçe, Belde ve Köylerinin nüfuslarını açıklayacak.
Yöneticilerin, kendilerine gösterilen tepkiler karşısında; “dinlemesini, okumasını” unutmaması önemlidir.
Akıl vermek istemiyorum, ama halkın arasında görevini yapan gazeteci olarak bunları yöneticilerimize anımsatmanın görevlerim arasında olduğunu düşünüyorum!
Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in son zamanlardaki sosyal medya üzerinden “Belediye hizmetlerine eleştirenlere karşı” vermiş olduğu karşılıklarda kullandığı sözcük veya tümceleri yakışıksız buluyorum!
Bu yazımın ardından sıra bana mı gelecek diye de kaygı duymuyorum!
Ama yaşadığım kentte 5 yıl görev yapacak olan ve bizim için çalışması gerektiğine inandığım, aynı zamanda Mülkiyeli bir Belediye Başkanı’nın geriye kalan 4 yıldan fazla günleri için önerilerde bulunmayı da kentim adına görev sorumluluğu sayıyorum.
Benim yazdıklarımı okurken, algıladığı gibi değil okuduğunun ne anlama geldiğinin bilinci ile anlamasını bekliyorum.
Osmaniye’de Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan; Yusuf Çenet’in de Hasan Çenet’in de basınla ve halkla nasıl geçindiğini bilenlerden biriyim.
Bu arada meslektaşlarım arasında; İsmail Karadağ ve Hasan Kılıç’ta benimle aynı yıllarda yerel yöneticilerimizin halkla ilişkilerini bilenler arasında yer aldıklarını anımsatmak isterim!
Yılar yılları geride bırakırken, Osmaniye Belediye Başkanlığına seçilen İbrahim Çenet’i kent sakinlerinin bağrına bastığı ve makama getirdiğini düşünüyorum!
Bizim Başkan; paraşütle göklerde uçabilir, bisikleti ile evine ekmek almaya gidebilir, deprem sonrası bozulan yolları yeniden asfalt yapıp protokolle açılışını yapabilir, at üstünde görüntü verebilir, Partisinin Genel Başkanı ile kolkola fotoğraf çektirip paylaşabilir, kanyonlarda, şelale görüntülerinde kendini gösterebilir, sosyal medyada bunları iyi şekilde değerlendirebilir!...
Bu hareketleri Başkanın hareketli, dinamik ve eylemselliğini gösterir.
Bir de halkın arasına çıkmak gerek!.. Bir de vatandaşın beklentilerini okumak gerek!... Yapılan eleştiriler karşısında, onlara yanıt verirken “Hakaret ve küçümseyici sözcüklerden” uzak durmasının kendisi açısından yararlı olacağını vurgulamak isterim.
Bu arada nasıl hareket edip etmeyeceğini de kendisi bilecektir ama, halkın arasında gün boyu mesleğini yapan bir gazeteci olarak benimki sadece bir öneridir.
Yorum Yazın