DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Okumayanlar ne bilsin!

Gazete, dergi veya kitap okumanın bilme, öğrenme kısacağı insanların ufkunu açıp genişlettiğini inkar edemeyiz.

Bir yerleşim biriminde yönetici iseniz, hele de kamu görevi yapıyorsanız, kitap veya dergi okumayabilirsiniz ama mutlaka yerel gazetelere en azından her sabah göz atmanız gerekir.

Yerel yöneticilerin buna  daha çok gereksinimi olduğunu düşündüğümüzde, çevresindeki kişilerin iletmedikleri sorunları mutlaka okuyacak ve çözüm yollarını bulma yoluna gideceksiniz.

Osmaniye’nin ilçe statüsünden çıkarak İl statüsüne kavuştuğu günlerin ardından on yıllar geçti. Bu kentte on yıllardır neler yapıldı, ne gibi gelişmeler olduğuna baktığımızda belki birkaç yatırımdan söz edebilirsiniz ama bunların yeterli olduğunu söyleyemeyiz.

Bazı ilçelerdeki yatırımlar, ekonomik ve sosyal yaşamın Osmaniye’den çok ilerilerde olduğunu görmekteyiz.

Yıllardır bu kentteki siyasilerin neler yapıp yapmadığı tartışılır, konuşulur. TBMM’ne gönderdiklerimizin bu kente yararları ve hizmetleri konuşulur. 

6 Şubat depremleri sonrasında bu kentte vatandaşların durumu belli, esnafın durumu belli. Konut kiralarına baktığımızda ortalama 7-8 bin liradan başlıyor.

25 bin liradan kiralanan konutlar görmekteyiz. Özel halk otobüslerinin en fazla güzergahına baktığımızda 6 -7 kilometreyi geçmezken dolmuş ücretlerinin büyük şehirlerden aşağı kalır yanı olmadığını görüyoruz. 12 TL öğrenci ücretlerinin Osmaniye’de yetersiz olduğunu söyleyerek 15 Tl olmasını isteyen özel Halk otobüsü sahipleri, elbette yakıt ve diğer masraflarını gerekçe gösterebilirler ama, bu kentin ekonomik yaşantısını da düşünmek yerel yönetimlerin görevleridir.

Son günlerde kentte içme suyu sıkıntısı yaşanıyor, elektrikler kesildiğinde içme suları da akmıyor, bazı anlarda ise elektrik kesintileri olmadan da sular akmıyor.

Bundan 20 yıl öncelerinde Osmaniye’nin içme suyunun çözümü için yerel yönetimler çalışmalar başlatmış, projeler üretmişlerdi.

Bu projeler rafa mı kalktı, ne oldu da 20 yıldır bu kentin içme suyu projesine çözüm bulunamadı!?

Osmaniye’de depremler yaşanmasına ve binin üzerinde can kaybı, yıkılan ve hasar gören binalar olmasına rağmen, Merkezi yönetim bu kentin “deprem fırsatlarından yararlanma” noktasında mahrum bırakması olaylarını yaşamaktayız.

Bir takım destekler, esnaf için uygulanması gereken yardımlar arasında Osmaniye’nin olmaması vatandaşların yüreğini sızlatıyor.

Halk Eğitim Merkezleri tarafından “Hayat boyu öğrenme” kursları açılıyor. Önümüzdeki ay yeni açılacak olan bu kurslar için “kota” uygulaması getirildi.

Deprem yaşayan bazı illerde böyle bir kota uygulaması olmazken, Osmaniye’de HEM kurslarına kota uygulaması konusunda yerel yöneticilerimiz ve siyasilerimizin ne gibi çalışmalar yaptığını merak ediyoruz!?

Osmaniye’nin 4 Milletvekili, Valisi, Belediye Başkanı, Siyasi parti il ve İlçe Başkanları bu konuda neler yapıyorlar, yoksa bunlar gazete okumuyorlar mı!?....
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar