DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Gerçek ile algılar

İnsanlar arasında bazı olaylar üzerinden yapılan algıların, gerçekmiş gibi söylenilip, yazılması karşısında neye inanacağımızı şaşırtır hale geldik.

Emekli maaşlarının iyileştirilmesi konusunda 1 Ekim’deki TBMM’nin açılmasını işaret edenler oldu.

Emekliler 7 bin 500 Tl ile geçinmeye çalışırken, bir Milletvekilinin aldığı maaşı yetmediğini söylemesi vatandaşların tepkilerine neden oldu.

Cumhurbaşkanı’na emeklilerin maaşlarına iyiliştirme yapılıp yapılmayacağı sorusuna net bir yanıt alınamadı.

MHP Lideri Bahçeli, emekli maaşlarının kök maaşa yansıyacak şekilde iyileştirilmesini istediklerini  söyledi.

Vatandaşlar umutlandılar, Bahçeli’nin bu sözlerinin yerine getirileceğini sabırla beklediler.

5 Ekim günü malatyagerçek.com (Malatya Gerçek” gazetesi tarafından telefonuma bir mesaj geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kürsüde fotoğrafı bulunan, bir haberde; “Cumhurbaşkanı talimatı ile  emekliye 6000 Tl. ikramiye müjdesi tek sefere mahsus jest yapılacak”yazıyordu.

Haber sitelerini araştırdım, böyle bir habere rastlamamıştım. TV haberlerinde Bahçeli’nin ısrar edercesine emekli maaşlarının iyileştirilmesini söylemesi haberlerini de izledim.

6 Ekim Cuma günü Tv ekranlarından sabah haberlerini izliyorum. Emeklilerin maaşlarının iyileştirilmesi ile ilgili TBMM’de yapılan oturumda, Ak Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla “Red” kararı çıktığını öğreniyordum.

Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekse MHP lideri Bahçeli tarafından emekli maaşlarının iyileştirilmesi yönündeki sevindirici konuşmalarının ardından Cumhur ittifakı milletvekillerinin oyları ile “Red” kararı çıkmasına anlam veremedim.

Hal böyle olunca da, Ak Parti ve MHP Milletvekilleri emekli maaşlarının iyileştirilmesi koşundaki önergeye “Red” oyu verirken, Genel Başkanlarını dinlemedikleri anlaşılıyor.

Böylesi durumlarda, önerinin içeriğini okumadan, Genel başkanlarının sözlerini duymamış olurcasına, sadece Muhalefet partisinin teklifi diyerek red oyunun verilmesini doğru bulmuyorum.

İktidar partisi “Anayasa değişikliği” başka ismi ile “Yeni sivil Anayasa” için muhalefet partilerinin desteğini istiyor.

İktidar partisi “yeni Anayasa” için muhalefetin desteğine gereksinim duyduğunu belirtirken, aynı siyasi iktidar “vatandaşın yaşayabileceği maaş alabilmesi” için, neden muhalefetin önerilerine red oyu veriyor?

İktidar partisi ve ortağı MHP’li vekillerin Meclis oturumlarında oylamalarına baktığımda; Muhalefet önerisi ise “red”, kendi önerileri olduğunda ise “Evet” kararları çıkıyor.

İktidar ile muhalefet Milletvekillerinin Meclis oturumlarındaki oylamalarda ortak karar aldıkları sadece, kendi maaşlarının artırılmasında yaşanıyor.

Türkiye’de yaşayan milyonlarca emeklinin arasında her siyasi partiye oy vermiş vatandaşlarımız bulunurken, mevcut Hükümet iyileştirme yapılmamasından yana karar alırken, kendi partilerine oy verenleri bile düşünüp düşünmediklerini merak ediyorum!

İktidar partisinin seçimler öncesindeki sloganı; “Yaparsa Ak Parti yapar!”

İşte Bu sözlerin altına imzamı atıyorum!….

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar