DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Esnaflar depremin izlerini unuturken!

Pazarcık merkezli  6 Şubat 2023 günü yaşanan depremin yaralarını sarmaya çalışırken, unutmak istesek bile bir an oluyor ki yeniden o güne dönüyoruz.

Yaşadığımız deprem 2023 yılında olmasına rağmen, bazı meslektaşlarım 2022 yılının 6 Şubat tarihini yazdıklarında, hafızamın karışmasından kuşkulanıyorum.

Gündemin anlık değişmesi veya değiştirilmesi nedeniyle yılları bile atlayarak yaşadığımızı sandığımız oluyor!

Kim veya kimler neler söyler de, kimler işitir de söylenilenleri ciddiye alır!?

Kim veya kimler neler söylerse söylesin, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bin kişinin üzerinde can kaybımızın olduğu, binlerce insanın yaralandığı, yine binlerce konutun yıkıldığı, on binlerce evin hasar gördüğü kentler arasında Osmaniye ilinin de olduğunu kayıtlar da, tarih te unutmayacaktır!

Deprem sonrası yaşanan olayları dile getirmek, anlatmak ve çözümler isteme noktasında kimseler kusura bakmasın!

Depremzede vatandaşımızın sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak yöneticilerin görevleri arasında yer almaktadır. 

Osmaniye’deki depremzede esnaf için Valilik ile Masal Park arasında yer alan ve “Kitap Fuarı alanı” olarak bilinen alana konteynır çarşı yapıldı.

“Cebelibereket çarşısı” olarak isim verilen bu alana yerleştirilen esnaf gösterilen ilgiden dolayı sevindi, yetkililere teşekkür etti.

Cebelibereket çarşısı kent sakinlerine tanıtılması için yetkililer herhangi bir açılış veya benzer program gerçekleştirmediklerinden dolayı varlıklarının duyurulmasını beklediler.

2024 yılının  ilk yarısının ardından aniden gelen fırtına ve yağmur Cebelibereket çarşısındaki işyerlerine önemli ölçüde hasar verdi.

Esnaf perişan olsa da, yetkilileri harekete geçerek yeniden imar etme çalışmaları başlattı. Esnaf yine sevindi, yine yetkililere teşekkür etti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde depremzede esnafın hizmet verdiği Cebelibereket Çarşısındaki esnafın elektrikleri kesildi.

Toroslar Elektrik  A.Ş. tarafından enerji hizmetinin ani kesintisi nedeniyle depremzede esnaf kurumla iletişime geçti.

Enerji hizmetlerinin özelleştirilmesi sonucu ortaya çıkan olayın, AFAD tarafından  faturanın ödenmediği yönünde olduğunu öğrenen esnaf, 2 gün elektriksiz kaldı.

Sonuç mu, esnafın kendi isimlerine “Elektrik aboneliği” alması yönündeydi. Ancak, AFAD tarafından konteynırlardaki esnafın adına belli bir kayıt numarası vermesi gerekiyordu ki, Toroslar Elektrik  abonelik işlemini yapabilsin!

Cebelibereket çarşısı’ndaki esnaf; “Enerji kesintisi yapılmadan önce bize abone olunması yönünde uyarı yapılmadı!

AFAD tarafından da bilgi verilmedi! Şimdi ise abone olan esnafın elektriğini açılıyor, olmayanlar ise karanlıkta kalıyor!

Kamu ile özel kurumlar arasındaki iletişimsizlerin olumsuzluğunu neden bizler yaşıyoruz!?”diye sorunlarını dile getiriyorlar.

Depremzede esnafın Osmaniye’de yaşadığı olaylar; aynı kaderi paylaşan başka illerde de yaşanıp yaşanmadığını merak ediyorum!?

Bu arada, Rahime Hatun Meydanı altındaki otopark içesindeki “Depremzede esnaf” kendi elektrik sayacını almak zorunda olduğunu daha önce öğrenmiştim.

Bu arada, Osmaniye “Büyük Şehir” olacakmış!.. Yaşadığı deprem sonrası “Deprem mağduru” sayıldı mı!?  

Bu kentin; biri Parti Genel Başkanı, bir diğeri bir partinin Kadın Kolları Genel Başkanı  olmak üzere toplam da 4 Milletvekili’nin olduğunu biliyorum. 

Bilmek, seçilmek yeterli oluyor mu!? Osmaniye’nin 80 plakalı İL olduğunu 1996 yılından bu yana 80 İlimize ne kadar tanıtabildik!?
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar