Osmaniye’de fareler için hazırlanan yapıştırıcı tuzağına düşen yavru sokak kedisi, tedavi edildi.
Osmaniye’de fareler için hazırlanan yapıştırıcı tuzağına düşen yavru sokak kedisi, tedavi edildi.
Özel yöntemler uygulanarak üzerindeki yapışkandan arındırılan yavru kedi şampuan ile yıkanıp kurutulduktan sonra yoğun bakım ünitesinde müşahede altına alındı.
Yoğun bakım maması ile beslenen kedinin tedavisinin ardından sahiplendirileceği bildirildi.
Üzerine sosis parçaları konularak tuzağa dönüştürülerek sokağa bırakılan fare yapışkanlı karton üzerinde yavru bir kediyi gören vatandaşlar, Osmaniye Belediyesi’ni arayarak yardım istedi.
İhbar üzerine belirtilen adrese ulaşan ekipler, kartona yapışmış haldeki kediyi alıp, tedavisi için hemen Belediye ve Osmaniye Veteriner Hekimler Odası arasında imzalanan tedavi protokolü kapsamında Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Tedavi Merkezine transferini yaptı.
KURTULMAK İSTERKEN, DAHA DA YAPIŞMIŞ
Kedinin tedavisine başlayan Veteriner Hekim Ali Laçinbala, “Osmaniye Belediyesi ekipleri tarafından nöbet günümüzde getirilen 4-5 aylık dişi yavru kedi, korkmuş, aç, susuz ve bitkin haldeydi. Belli ki saatlerce kurtulmak için uğraşmış ancak daha da yapışmış.
Özellikle bitkin halde olduğundan anestezi kullanmadan işlem yaptığımız sokak canına öncelikle sıvı yağ ile ovalamak kaydı ile yapışkanı uzaklaştırdı, sonrasında şampuan ile yıkama işleminden geçirdik.
Kurutma işleminden sonra yoğun bakım ünitesinde bir süre müşahede altında tuttuğumuz kediye özel Yoğun bakım maması ile besledik.
Hala üzerinde yapışkan etkisi bulunan kedimize açık yaralardan kullandığımız pudra benzeri bir ilaç uygulayarak yaşam kalitesini bir miktar daha iyileştirdik.
Kimyasal zehirlenmeye karşı antihistaminik kullandığımız kendimizin hayatı tehlikesi geçtikten sonra bir kaç yıkama işleminden daha geçirmeyi planlıyoruz.” Dedi.
FARE YAPIŞKANI YASAKLANSIN
Veteriner Hekim Ali Laçinbala, kemirgen mücadelede de olsa yapışkanlı tuzakla kullanılarak işkenceyle ölüme şiddetle karşı olduklarını belirterek, “Bizler fare yapışkanlarının yasaklanmasını istiyoruz. Böyle bir mücadele olamaz.
Bir canlıya bu kadar ızdırap veren bir öldürme yöntemi olmaması lazım. Yüzlerce sahipsiz cana sahipli hayvan kalitesinde pet kliniklerde tedavi hizmeti sağlayan Osmaniye Belediyesine çok teşekkür eder, bu hizmetin tüm şehirlerimizde uygulanmasını dilerim.” Diye konuştu.
Ali Laçinbala, yavru kedinin tedavisinin sürdüğünü, sağlık durumunun iyi olduğunu, iyileşmesine müteakip talep halinde sahiplendirileceğini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın