Osmaniye'de hızlı tren projesi kapsamında hemzemin geçitlerin yapımına başlanıyor.
Osmaniye'de hızlı tren projesi kapsamında hemzemin geçitlerin yapımına başlanıyor. Kadirli yolu İskender Türkmen Caddesi'ndeki hemzemin geçidin, aralık ayı içinde alt geçide dönüştürülmesi için çalışmaların yapılacağı öğrenildi.
3 alt geçit ve 3 üst geçit olmak üzere toplam 6 hemzemin geçidin yapımı tamamlandığında, Osmaniye'de hızlı trenin güvenli ve sorunsuz şekilde geçişi sağlanacak. Hızlı tren projesi kapsamında Osmaniye'de toplam 26 kilometrelik hat inşa edilecek. Hattın 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.
Hızlı tren projesinin Osmaniye'ye katkıları Osmaniye'ye hızlı trenin gelmesi, kentin ulaşım ve ticaret potansiyelini artıracak. Hızlı tren, Osmaniye'yi çevre illere ve Ankara'ya daha da yakınlaştıracak.
Hızlı tren projesinin, Kentin ulaşım altyapısının güçlenmesine, Ticaret ve turizm faaliyetlerinin artmasına, İş gücü ve yatırımlar artmasına, Kentin ekonomisinin canlanmasında önemli katkılarının olacağı belirtiliyor.
Bu projenin hayata geçmesiyle beraber Osmaniye halkı, Osmaniye’nin çevre illere olan ulaşım süresinin kısalması ve ekonomik olarak şehre katkı sağlayacağına inanıyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ekim ayında Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı Yenice Şantiyesinde incelemelerde bulunarak, “312,5 km uzunluğundaki Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı projemizle; Mersin-Adana arasındaki mevcut hattın altyapısını hızlı trene uyumlu hale getirerek ve ilave yeni hat yapımlarını tamamlayarak hem yolcu hem yük taşımacılığına elverişli elektrikli, sinyalli bir hızlı tren hattını hizmete alacağız.
Aynı zamanda yapım çalışmalarında sona yaklaştığımız Çukurova Havalimanı için inşa edeceğimiz 10 km uzunluğundaki hat ile havalimanına erişimi de sağlayacağız. Projemizin tamamlanmasıyla; Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası mevcutta 361 km olan mesafeyi yük için yüksek standarda ve yolcu treni için 200 km hıza uygun olarak yeniden inşa ediyoruz.
Yeni durumda yolu 312,5 km’ye ve 6 saat 23 dakika olan seyahat süresini ise 2 saat 15 dakikaya düşüreceğiz. Saatte 200 km tasarım hızı ile bu hatta yılda ortalama 6,4 milyon yolcu ve yaklaşık 100 milyon ton yük taşımayı hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu. Hat kapsamında 2 gar, 19 istasyon, 86 karayolu üstgeçidi, 32 demiryolu köprüsü ve 17 adet tünel inşa edeceklerini kaydeden Uraloğlu, “287 km katener sistemi kuracak, elektromekanik ve sinyalizasyon işlerini tamamlayacağız.
Şu anda bin 720 personel ile sürdürülmekte olan çalışmalar ile; Nurdağı-Başpınar kesimindeki toplam 34 bin 700 metre uzunluğundaki 6 tünelin kazı çalışmalarını tamamladık.
İç kaplama çalışmalarına devam ediyoruz. Viyadük, menfez, köprü, altgeçit ve üstgeçitler gibi sanat yapılarının yapım çalışmalarına da aralıksız devam ediyoruz.
Yüzde 12 ilerleme kaydettik. Altyapı çalışmalarının yanında üstyapıya yönelik çalışmaları da eş zamanlı olarak sürdürüyoruz. 1 milyon adet traversin 70 bin adetinin üretimini bitirdik.
79 bin ton rayın 20 bin tonunu sahada stokladık. İnşallah en kısa zamanda bu hattı çalışır vaziyete alarak stratejik bir hizmeti daha tamamlayacağız” dedi.
Osmaniye'nin merkezine yapılmıyor ilçesine yapılıyor. Bu da Osmaniye de yaşayanlar için ayrı bir sorun. Hiç bir işe yaramayacak malesef. Osmaniye halkı zaten geçim sıkıntısı içinde ilçeye gitmek için para bulamaz zaten.
İnşallah yakın zamanda sefer başlar