Osmaniye’de sokak hayvanları için 7 gün 24 saat esaslı klinik hizmeti verilmeye başlandı.
Osmaniye’de sokak hayvanları için 7 gün 24 saat esaslı klinik hizmeti verilmeye başlandı.
Osmaniye Belediyesi ve Osmaniye Veteriner Hekimler Odası işbirliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında, vatandaşlardan gelen ihbarlar, çağrı merkezi tarafından vakit geçirilmeksizin hayvan barınağı ekiplerine bildiriliyor.
Osmaniye Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nda oluşturulan mobil ekipler, sokak hayvanının bulunduğu bölgeye hızlı bir şekilde intikal edip, ilk müdahalenin ardından en yakın veteriner kliniğine götürerek tedavi ve kısırlaştırma işlemi sağlıyor.
Sokak hayvanı, daha sonra ise rehabilitasyon işlemleri için Geçici Hayvan Barınağına getirilerek burada bir süre misafir ediliyor.
Klinik işlemleri tamamlanan sokak hayvanı, barınakta bir süre rehabilite edildikten sonra, yeniden alındığı ortama bırakılıyor.
Sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma ücretlerinin tamamı ise Osmaniye Belediyesi tarafından karşılanıyor.
ÜÇ AYDA 458 SOKAK HAYVANINA KISIRLAŞTIRMA VE TEDAVİ
Osmaniye Belediyesi ve Veteriner Hekimler Odası işbirliği ile yürütülen “ kısırlaştırma, tedavi ve bakım” protokolü sayesinde Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 458 sokak hayvanı için işlem yapıldı.
Sokak hayvanlarından 347 adetine kısırlaştırma işlemi, 111 sokak hayvanı içinse tedavi işlemi gerçekleştirdiği bildirildi.
AMACIMIZ SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARININ REHABİLİTASYONU
Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer, belediyelerin cevre ve halk sağlığının korunmasından da sorumlu olduğunu ifade ederek, “Belediye Başkanımız Kadir Kara'nın talimatları doğrultusunda Osmaniye Belediyesi olarak, Türkiye Veteriner Hekimler Birliği, Osmaniye Veterinerler Odası'yla bir ortak hizmet protokolü gerçekleştirdik.
Bu protokol kapsamında, yedi gün yirmi dört saat esaslı olarak çalışmaktayız. Protokoldeki amacımız şehrimizde bulunan tüm sahipsiz toprak hayvanlarının rehabilitasyonu, tedavileri, kısırlaştırılması, popülasyonunun düşürülmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede de yaşam kalitelerinin iyileştirilmesini hedeflemekteyiz. Şehrimizdeki tüm sahipsiz sokak hayvanları da, sahipli sokak hayvanlarıyla aynı hizmeti almaktadır.” Dedi.
GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTIK
Geçici Hayvan Barınağındaki yirmi kişilik ekip ve iki acil müdahale aracıyla hizmet verilmekte olduğunu söyleyen Hacer Burcu Yüceeer, “Bu hizmetimize, Türk Veteriner Hekimler Birliği, Osmaniye Veteriner Odası'nı da dahil ederek veteriner kliniklerimizle gücümüze güç katmış bulunmaktayız.
Bu sayede tüm sokak hayvanlarımız her türlü hizmeti almaktadır.” Diye bilgi verdi.
KLİNİKLERDE TEDAVİ KONTROLLERİ TAKİP EİDLİYOR
Yapılan protokolün işleyişi hakkında da bilgi veren Yüceer, şunları ifade etti: “Çağrı merkezimize gelen şikâyetler sisteme girilmekte, anında acil müdahale ekiplerimize şikayet düşmekte ve intikal etmektedirler.
Oradan yaralı sokak hayvanını alarak daha sonra nöbetçi veteriner kliniğine getirerek tedavileri yapılmaktadır.
Bu tedaviler kapsamında da ekiplerimiz düzenli olarak veteriner kliniklerimizde, hayvanların tedavi kontrollerini de takip etmektedirler.”
Osmaniye Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Ertuğ Tufan ise sokak hayvanları için kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yeterliliği bulunan klinikler aracılığı ile 24 saat ve nöbet esasına göre çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Başkan Tufan, “Osmaniye’de sokak hayvanlarının trafik kazası ve benzeri tüm yaralanmalarına Belediyemiz Veteriner İşleri Geçici Hayvan Barınağı bünyesinde kurulan özel bir ekip tarafından 24 saat müdahale ediliyor ve hayvanlarımızın klinik tedavileri zaman geçirilmeksizin yapılıyor.
Belediyemiz ile sürdürdüğümüz uygulama, kamu kurumu ve STK işbirliğinin en güzel örneklerinden birisidir. Ben bu örnek uygulama vesilesi ile duyarlılığından ötürü Belediye Başkanımız Kadir Kara’ya teşekkür ediyorum.
Belediye ile koordinasyon içinde sürdürdüğümüz işlemlere yardımcı olan tüm can dostlarına da katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.
Yorum Yazın