Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) akademisyeninin yer aldığı "Yedek Güç Desteği Olarak Düzlemsel ve Esnek Yapılı Zn-Hava Bataryalarının Geliştirilmesi" başlıklı proje, öncelikli alan Ar-Ge projeleri kapsamında desteklenmeye hak kazandı
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) akademisyeninin yer aldığı "Yedek Güç Desteği Olarak Düzlemsel ve Esnek Yapılı Zn-Hava Bataryalarının Geliştirilmesi" başlıklı proje, öncelikli alan Ar-Ge projeleri kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Projede, OKÜ Öğretim Elemanı Dr. Bulut Hüner araştırmacı olarak yer alırken, yürütücülüğü Erciyes Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya üstleniyor.
Yenilikçi Yaklaşımlar ile Yüksek Performans Hedefleniyor
Bu multidisipliner projede, MnO2 katkılı MW-CNT nano katalizörlerin sentezi ve polimer bazlı jel elektrolitlerin geliştirilmesi gibi yenilikçi yaklaşımlar ele alınarak, yüksek performanslı Zn-Hava bataryalarının performansını artırma hedefleniyor.
Proje, TÜBİTAK tarafından desteklenecek.
Denizcilik Sektöründe Çevre Dostu Gelişmeler
OKÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Arıkan'ın da araştırmacı olarak yer aldığı bir başka proje, Harran Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Özen yürütücülüğünde gerçekleşiyor.
Bu projede "Denizcilik Uygulamaları İçin Hexagonal Bor Nitrür (h-BN) Katkılı Polyester Nano Jelkot Üretimi ve Yaşlandırma Koşulları Altında Özelliklerinin İncelenmesi" konusuna odaklanılıyor.
Çevre Dostu ve Ekonomik Çözümler
Bu proje kapsamında, üniversiteler arası işbirliği ile gemi gövdelerinde kullanılan çevre dostu ve maliyeti düşük olan kompozit malzeme geliştirilecek
. Proje sonuçlarına göre elde edilecek kaplama, kompozit gemi gövdelerine uygulandığında hem mekanik özellikleri koruyacak hem de çevresel sorunları en aza indirecek.
Ayrıca, bu nano kaplama, denizcilik sektöründe bakım onarım maliyetlerini azaltma ve enerji kullanımını düşürme potansiyeline sahip olacak.
Yorum Yazın