Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 104. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay'da yapıldı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 104. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay'da yapıldı.
Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Oğuz Alibekiroğlu ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Doğan, “Ajansımız, 2022 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde destek programları uygulamaları, izleme-değerlendirme çalışmaları ve yatırım destek faaliyetlerine devam etmektedir. Destek programları kapsamında turizm altyapısının iyileştirilmesi ve Osmaniye ilinde gıda sanayisinin geliştirilmesine yönelik iki ayrı program 15 Aralık 2021 tarihi itibarıyla ilan edilmiştir.
Turizm altyapısının iyileştirilmesine yönelik programa Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinden başvurular kabul edilmiştir. 4 Şubat 2022 tarihine kadar devam eden başvuru dönemi içerisinde; Hatay ilinden 7, Kahramanmaraş ilinden 11 ve Osmaniye ilinde 4 olmak üzere toplam 22 adet başvuru alınmıştır.
Başvurularda toplam yatırım tutarı 113 Milyon TL olup Ajansımızdan talep edilen destek tutarı 37 Milyon 600 Bin TL’dir. Bu programda Ajansımızın destek bütçesi ise 10 Milyon TL’dir. Osmaniye ilinde gıda sanayisinin geliştirilmesine yönelik destek programında, yine 4 Şubat 2022 tarihine kadar devam eden başvuru döneminde, 11 adet başvuru alınmıştır. Başvuruların toplam yatırım tutarı 16 Milyon 300 Bin TL’dir.” dedi.
Vali Doğan sözlerinin devamında, “Bunların dışında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kalkınma Ajansları eliyle yürütülen ve üç ilimizi de kapsayan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, Hatay ilimizi kapsayan Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve Kahramanmaraş ilimizi kapsayan Üreten Şehirler Programı’na yönelik projelendirme çalışmaları başlatılmıştır.
Ayrıca Aralık ayı içerisinde yapılan Girişimcilik Maratonu etkinliği ile Ajansımız, bölgemizde girişimcilik ikliminin geliştirilmesine katkı sağlamaya başlamıştır. İlk kez ve pilot olarak Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliği ile yapılan bu çalışmaya, 2022 yılında her üç ilimizde de daha geniş organizasyonlarla devam edilecektir.
Özellikle Bakanlığımızın 2022 yılı teması olan ‘Genç İstihdamı’ konusuna yönelik, 15-34 yaş grubundaki genç girişimcilere, fikir aşamasından finansman kaynağına erişim aşamasına kadar tüm süreçlerde danışmanlık desteğinin sağlanacağı bu etkinliğinin Nisan ayı içerisinde başlatılması planlanmaktadır.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.
Yorum Yazın