© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Zorkun Yaylası Çocuk Şenliğine Günler Kaldı

Osmaniye’nin en önemli kültürel ve sosyal etkinliklerinden biri olan Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği, bu yıl 28. kez düzenlenecek.

Osmaniye’nin en önemli kültürel ve sosyal etkinliklerinden biri olan Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği, bu yıl 28. kez düzenlenecek.

Şenlik, 9 Ağustos Cuma günü başlayıp 11 Ağustos Pazar günü yapılacak final programı ile sona erecek.

Etkinlikler kapsamında yaklaşık 20 farklı dalda yarışmalar, kültürel etkinlikler, animasyon, çocuk tiyatroları, sinema gösterimleri ve sürpriz eğlenceler yer alacak.  

Ayrıca şenlik alanına şişme oyun parkurları da kurulacak. Cuma günü Zorkun camiinde Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması ve şenlik tepesinde satranç turnuvası ile başlayacak program, saat 12.00’da şehitler için düzenlenecek mevlit programı ile devam edecek.

Aynı gün saat 17.00’da Orman İşletme Müdürlüğü önünden başlayıp Şenlik Tepesi’nde sona erecek kortej yürüyüşü, açılış töreni ve Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı konseri ile devam edecek.

İlk günün etkinlikleri, futbol ve voleybol turnuvalarının final karşılaşmaları, izci ateşinin yakılması ve Grup Anavarza’nın gençlik konseri ile sona erecek.

Şenliğin ikinci gününde ise çeşitli branşlardaki yarışmaların elemeleri yapılacak. Çocuk tiyatro gösterileri ve Gökhan Yücesoy’un çocuk şarkıları konserinin ardından Sıra Gecesi programı ile gün sona erecek.

Final programı ise mehter takımı konseri, yarışmaların finalleri, spor gösterileri, halk oyunları, şiir, masal ve şarkı yarışmalarında birincilerin açıklanması ve ödül töreni ile gerçekleşecek.

Şenlik, popüler sanatçı Tuğçe Kandemir’in halk konseri ile sona erecek.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Zorkun Yaylası 28. Çocuk Şenliği’nin programının netleştiğini ve çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Farklı sebeplerden dolayı bazı yıllar yapılamayan bu şenliğimizi devam ettirmek istiyoruz.

Çocuk yüreği taşıyan 7’den 77’ye herkesi bu şenliğe davet ediyoruz,” dedi.

Başkan Çenet, “Kentin en köklü kültürel etkinliği olan Zorkun Çocuk Şenliği, 1985 yılında değerli eğitimcimiz Reşat Gürel önderliğinde bir grup öğretmenimiz tarafından gönüllük esasına dayalı olarak başlatılmıştı.

Çocuk şenliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan sonra ülke genelinde düzenlenen en büyük çocuk etkinliği olma özelliği taşımaktadır.

Şenlik, 1990 yılından itibaren Osmaniye Belediyesi’nin bir kültür etkinliği olarak sürdürülmektedir ve bir süre ara verilen bu şenliği biz sürdürmeye devam edeceğiz,” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER