© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Zaferinin 100. yılında fener alayı yürüyüşü ve havai fişek gösterisi

Osmaniye’de, 30 Ağustos Zaferinin 100. Yıl Dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında fener alayı yürüyüşü ve havai fişek gösterisi yapıldı.

Osmaniye’de, 30 Ağustos Zaferinin 100. Yıl Dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında fener alayı yürüyüşü ve havai fişek gösterisi yapıldı.

Eski Belediye binası önünden başlayıp 2023 Açık Hava Müzesinde son bulan Fener Alayına Vali Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Fener alayı yürüyüşünde Belediye Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar ve yürüyüş sonunda gerçekleşen havai fişek gösterisi ile coşku ikiye katlandı. Mehteran takımının seslendirdiği muhteşem eserler eşliğinde yapılan yürüyüşe vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Fener Alayının ardından konuşan Vali Erdinç Yılmaz yaprığı konuşmasında, “Şehitler Diyarının yiğit evlatları, kıymetli hemşerilerim, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yılının coşkusunu yaşıyoruz, bu heyecanı sizlerle birlikte yaşamaktan çok mutluyuz.

Bu güzel organizasyonu düzenleyen Osmaniye Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Şehitler Diyarına bu yakışır, sizleri yürekten kutluyorum.



Türk tarihinin en önemli var olma mücadelesini kazandığı ve dünyaya dur dediği bu şanlı mücadelede Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kahraman Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

O gün destan yazdılar, tarih yazdılar ve bu kutsal vatanı bizlere emanet ettiler. Bizler de yemin ettik bu Vatanı sonsuza dek sizlerle beraber, Kahraman Osmaniyeli, Yiğit Osmaniyeli hemşerilerimizle ve büyük Türk Milleti ile korumaya ant içtik.



Allah'ın izniyle, Cenab-ı Allah'ın yardımıyla bu cennet vatan sonsuza kadar Türk'ün yurdu olarak kalacaktır.

Bu büyük bayram, 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun."dedi.

Program, 7 Ocak Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle son buldu.



 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER