© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Yenilenebilir Enerji İçin OKÜ ve İran Üniversiteleri Arasında İş Birliği

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İran'daki Üniversitelerle İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İran'daki Üniversitelerle İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), "Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri" alanında İran'ın Tebriz Üniversitesi ve Sahand Teknoloji Üniversitesi ile iş birliği anlaşmaları imzaladı.

Bu anlaşmalar, öğrenci ve personel değişimini de kapsıyor.

YÖK Tarafından İhtisaslaşmaya Değer Görülen OKÜ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen "Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri" alanındaki ihtisaslaşma başvurusuyla birlikte, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı" kapsamında ihtisaslaşmaya değer görülen 25 üniversite arasında yer aldı.

Uluslararası Akademik İş Birliği Güçleniyor

OKÜ, uluslararası alanda akademik iş birliği anlaşmalarını genişleterek, öğrenci ve personel değişim programlarını hayata geçirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Tebriz Üniversitesi ve Sahand Teknoloji Üniversitesi ile yenilenebilir enerji ve batarya teknolojileri alanında iş birliği anlaşmaları imzaladı.

Anlaşma, her iki üniversite ile öğrenci ve akademik personel değişimini içeriyor.

Rektör Uzun’dan İş Birliği Açıklaması

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, imzalanan bu anlaşmalarla ilgili memnuniyetini dile getirerek, “Bu iş birliği sayesinde uluslararası akademik ilişkilerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Önümüzdeki dönemlerde de yurt dışındaki üniversitelerle iş birliklerimizi artıracağız.” ifadelerini kullandı.

OKÜ'nün Uluslararası Akademik Hedefleri

Bu anlaşmaların OKÜ’nün uluslararası akademik ilişkilerini güçlendirme hedefinin bir parçası olduğunu belirten Rektör Uzun, OKÜ’nün, gelecekte de yurt dışındaki üniversitelerle yeni iş birliklerine imza atmayı planladığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER