© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Yeni Eğitim Dönemi Toplantısı Yapıldı

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı, Osmaniye Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak’ın başkanlığında yapıldı.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı, Osmaniye Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak’ın başkanlığında yapıldı.

Toplantıda 2023-2024 eğitim öğretim yılının değerlendirmesi yapılarak, 2024-2025 eğitim öğretim yılının 1. dönemine ilişkin iş ve işlemlerin planlaması ele alındı.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.

Gündem maddeleri arasında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline ilişkin iş ve işlemler, öğretmen ve idarecilerin görevlendirilmesi, Cumhurbaşkanlığı'nın Tasarruf Tedbirleri kapsamında yapılacak uygulamalar, 2024-2025 eğitim öğretim yılına dair düzenlemeler ve Eğitim Müfettişleri Başkanlığınca planlanan çalışmalar yer aldı.

Toplantıda ayrıca öğrenci başarısını etkileyen unsurlar ve bu başarıyı artırmaya yönelik faaliyetler, DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursları) ve Halk Eğitim Merkezlerinde açılacak kurslar, kurum projeleri ve bakanlık projelerine katılım konuları görüşüldü.

Okul bütçelerinin ve ödeneklerin planlanması, taşımalı öğrencilerin işlemleri, TYP çalışanları ve geçici işçilerin durumu, konteyner kent, çadır kent ve deprem etkisiyle ikili eğitime geçen okulların durumları da detaylıca tartışıldı.

Toplantıda ayrıca, özel öğretim kurumlarının iş ve işlemlerinin yürütülmesi, EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi), e-posta ve resmi sosyal medya iletişim gruplarının düzenli ve sürekli takibi, mesleki eğitim merkezlerine yönelik işlemler, özel okullar ve kurumlar ile iş birliği ve dikkat edilmesi gereken hususlar da gündeme alındı.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı, yeni eğitim-öğretim yılına dair dilek ve temennilerle sona erdi.

Toplantıda alınan kararların, önümüzdeki dönemde eğitim-öğretim kalitesinin artırılmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER