© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Veteriner tekniker adayları, emekli hayvanlar çiftliğinde bilgilendirildi

Osmaniye’de üniversite eğitimi gören veteriner tekniker dayları ve hemşirelik bölümü öğrencileri, ziyaret ettikleri, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliğinde besleme yapıp, görevliler tarafından bilgilendirildiler.

Osmaniye’de üniversite eğitimi gören veteriner tekniker dayları ve hemşirelik bölümü öğrencileri, ziyaret ettikleri, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliğinde besleme yapıp, görevliler tarafından bilgilendirildiler.

Üniversiteli gençler, çiftlikteki hayvanları sevip, onları yanlarında getirdikleri yiyeceklerle besleme yaptılar.

HAYTAP Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Ali Lacinbala, gelen öğrencilere veteriner saha ve hayat tecrübelerinden bahsettikleri sonra HAYTAP çalışmaları, neden Emekli Hayvanlar Çiftliğinin kurulduğu ve neden Osmaniye'de kuruldu konularında bilgiler aktardı.

Laçinbala, peyzaj ve bilgilendirme ünitelerinin imalat süreci devam eden ve 19 Kasımda açılışını planlanan Emekli Hayvanlar Çiftliğinin ciddi bir ziyaretçi akınına uğradığını belirterek, “1 haftadır 2 Bin’e yakın öğrenci ve 60 kadar aileyi misafir eden çiftliğimiz halk tarafından çok olumlu karşılanıyor.” Dedi.



Çiftlikteki hayvanların kurtarılma hikâyelerini dinleyen gençler önce marketlerden getirilen 50 kilo kadar manav artıklarını ayıklayarak besleme yaptı, sonrasında tımar ve kaşıma aletleriyle buradaki canlılara yaklaşıp sevgi gösterdiler.

Ali Laçinbala, hayvanların günlük bakımlarını anlatıp uygulamalı olarak gösterdiklerini belirterek, “Ziyaretçi arkadaşlarımıza buradaki canlılar konusunda bilgiler verdik. Bundan sonraki yapacağımız çalışmalarda bizlere yardımcı olacaklar ve HAYTAP tedavi merkezindeki operasyonlara katılarak bir fiil tecrübe edinecekler.” Dedi.

Çiftliğe gelen öğrencilere akıl, bilim, vicdan ve merhamet aşıladıklarını söyleyen Ali Laçinbala, “Yaşam Hakkına saygı duyan öğrencilerimiz yapılacak Üniversite programı ile gerek Emekli Hayvanlar Çiftliği'nde, gerekse HAYTAP Tedavi Merkezine gelerek ciddi bir tecrübe kazanacaklar.



Bu çalışma HAYTAP Akademi programının ön çalışması olacaktır. 3 günlük çadır kamp, gezi ve derslerle tamamlanacak HAYTAP Akademi, veteriner saha öğrencileri için mükemmel bir uygulama atölyesi olacak. Yaşam hakkına saygı duyan tüm sağlık personeli için unutulmaz anılar ve saha tecrübesi sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER