© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Valilikten Yardım Kartları Açıklaması: “Takipteyiz”

Osmaniye Valiliği, son günlerde kamuoyuna yansıyan market yardım kartları konusuyla ilgili açıklamada bulundu.

Osmaniye Valiliği, son günlerde kamuoyuna yansıyan market yardım kartları konusuyla ilgili açıklamada bulundu.

Osmaniye Valiliği’nden yapılan açıklamada, Mersin merkezli Turpak (Türkiye Pakistan İş İnsanları Platformu) isimli yardım kuruluşunun Akdeniz sorumlusu olduğu iddia edilen bir kişinin, il genelinde muhtaç kişilere yönelik yardım dağıtımı yaptığı belirtildi.

Valilik, V.Ö. aracılığıyla son bir ay içerisinde Osmaniye merkezine bağlı mahallelerde bir marketler zincirine ait 500 TL yüklü alışveriş kartlarının muhtarlıklar üzerinden dağıtıldığını bildirdi.

Açıklamada, kartların teslimi öncesinde, kişilerin kimlik bilgileri ve video kayıtlarının usulsüz bir şekilde ele geçirildiği, ardından bu bilgilerle çeşitli bankalardan hesap açıldığı belirtildi.

Ayrıca, şu ana kadar Osmaniye'deki polis merkezi ve jandarma karakoluna müracaat eden 5192 kişinin müşteki olarak ifade verdiği, ancak vatandaşların herhangi bir maddi zararının bulunmadığı vurgulandı.

Valilik, kişisel verilerin usulsüz şekilde ele geçirilmesi iddialarıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından adli tahkikat başlatıldığını ve konunun hassasiyetle takip edileceğini duyurdu.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER