© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Valilikten Sağanak Yağış Uyarısı

Osmaniye'yi etkisi altına alan yoğun yağış nedeniyle yetkililer tarafından olumsuzluk yaşanmaması için uyarılar yapıldı.

Osmaniye'yi etkisi altına alan yoğun yağış nedeniyle yetkililer tarafından olumsuzluk yaşanmaması için uyarılar yapıldı. 

Osmaniye Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 16 Kasım 2023 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren şehirde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, olası risklere karşı alınması gereken tedbirler hakkında şu ifadelere yer verildi: “Yapılan son değerlendirmelere göre; 16.11.2023 Perşembe öğle saatlerinden itibaren Osmaniye'de yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü de Cuma günü az bulutlu, Cumartesi ve Pazar günü ise kuvvetli sağanak yağışlı bir hava beklediğini açıkladı. Yağışlı havanın önümüzdeki hafta boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Vatandaşlar, bu süreçte olası risklere karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıldı.

Yetkililer, güvenlik önlemlerinin yanı sıra ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi durumlar için de hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER