© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Vali Yılmaz, Yabancı uyruklu kanaat önderleriyle buluştu

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, yabancı uyruklu kanaat önderleriyle uyum ve iletişim konularında gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, yabancı uyruklu kanaat önderleriyle uyum ve iletişim konularında gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, göç yönetiminin etkin bir şekilde yürütülebilmesi ve ilimizde bulunan yabancıların ekonomide ve toplumsal hayatta uyum süreçlerinin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için düzenlenen toplantıda, yabancı uyruklu kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yılmaz'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Göç İdaresi Müdürü Mahmut Kurtuluş ve yabancı uyruklu kanaat önderleri katıldı.

 Toplantıda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, toplantının iletilmek istenen sorun ve talepler varsa bunların dinlenilmesi amacıyla düzenlendiğini ifade ederek, "Sizlerin sorunlarına karşı duyarsız olmadığımızı bilmenizi isteriz. Sorunlarınız varsa bunları çözmek için elimizden gelen gayreti gösteririz."diye konuştu.

 Vali Yılmaz konuşmasının ardından kendisine iletilen sorun ve talepleri dinledi. Toplantıda; yapılan adres tahkikatları, tabela ve işyeri denetimleri ile ilgili son durumlar, başka bir İle seyahat edebilme olanakları  (yol izin belgeleri) ile ilgili değerlendirmeler yapılarak bu husustaki öneri ve çözümler konuşuldu.

Toplantıda ayrıca insan ticareti mağdurlarının tespit edilmesi konusu ile ilgili tekraren bilgilendirmeler yapıldı. Sosyal uyum ve yaşam eğitimleri (SUYE) adı ile başlatılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinesinde halk eğitim merkezlerinden görevli usta eğitimciler ile İlimizde yaşayan göçmenlere verilecek eğitimlerin detayları paylaşıldı.

 Vali Yılmaz, toplantıya katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederek, toplantıyı bitirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER