Vali Yılmaz: Osmaniye’de Afet Riski Azaltma Oranı Türkiye Ortalamasının Üstünde
OsmaniyeOsmaniye Valisi Dr Erdinç Yılmaz Osmaniye'de afet riski azaltma oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu kaydetti.
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye'de afet riski azaltma oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu kaydetti.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında, "13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü" kapsamında düzenlenen '81 İl İRAP (İl Afet Risk Azaltma Planı) İzleme ve Değerlendirme Kurulu video konferans toplantısına katıldı.
Osmaniye İRAP Planı Değerlendirildi
Toplantının ardından bir basın açıklaması yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “İlimizin afet risklerini azaltmaya yönelik hazırlanmış olan 8 amaç, 37 hedef ve 129 eylemden oluşan Osmaniye İRAP Planını değerlendirdik.
İlimizin afet risklerini azaltmaya yönelik belirlenen 129 eylemden 120 tanesi normal eylem, 9 tanesi ise kırmızı eylem diye tabir ettiğimiz acil yapılması gereken eylemlerdir." dedi.
AFAD İl Müdürlüğü'nün Koordinasyonunda Çalışmalar Sürüyor
Yılmaz, "Belirlenen eylemleri gerçekleştirilmesi için AFAD İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda 18 kurum ve kuruluşumuz çalışmalarını devam ettirmektedir.
İlimiz geneli için İRAP Planı ile belirlenen 129 eylemin bugün itibari ile gerçekleşme oranı %69'dur. Bu oran Türkiye ortalamasının üzerindedir." ifadelerini kullandı.
Devam Eden ve Yeni Kararlar
Henüz başlanmayan eylemler ile devam eden eylemlerin tamamlanmasına yönelik İl Değerlendirme Kurulunda yeni kararlar aldıklarını belirten Vali Yılmaz şöyle devam etti:
Kırmızı Eylemler Belirlendi
"İl Değerlendirme Kurulumuz ve Kamu Kurumlarımızın katılımları ile ilimizin afet risklerini azaltmaya yönelik yeni eylemler belirlenecek ve bu eylemler hayata geçirilecektir.
Özellikle acil alınması gereken Meteorolojik ve iklim değişikliği kaynaklı afetler, Kütle hareketleri, Endüstriyel Kazalar, Deprem, Taşkın, sel kırmızı eylem olarak belirlenmiştir."
Meteorolojik Afetlerle Mücadelede Atılan Adımlar
"Bunlardan Meteorolojik ve İklim Değişikliği Kaynaklı Afetler; Osmaniye Meteoroloji İl Müdürlüğü ve Osmaniye Belediye Başkanlığı sorumluluğundadır.
Ayrıca, Osmaniye il sınırı mücavir alanlarında 12 ay boyunca kesme ve budama işlemleri yapılmaktadır. Yıllık ortalama 1100 olaya müdahale edilmektedir." diye belirtti.
Kütle Hareketlerine Karşı Projeler
"Kütle Hareketleri ile ilgili olarak bir eylemimiz bulunmakta olup kaya düşmesine maruz Merkez Oruçgazi Köyünde kaya bloklarının ıslahının yapılıp yapılamayacağına dair yeni bir proje ve çalışmanın neticelendirilmesi yapılmıştır." diye ekledi.
Endüstriyel Kazalar ve Alınan Önlemler
"Endüstriyel Kazalar ile ilgili olarak iki eylemimiz bulunmaktadır, birincisi patlama kaynaklı çalışan sağlığı ve çevre güvenliğini korumak için üst seviyeli işletmelerin PSI değerlerinin değerlendirmesi suretiyle tesislerin etki alanı içerisinde kalan yerleşim yerleri ve ilgili arazi kullanım planlaması yapılmasıdır."
Deprem Eylemleri ve Metruk Binaların Yıkımı
"Deprem ile ilgili iki eylemimiz bulunmakta olup birincisi İl merkezi ve ilçelerindeki tüm yerleşim alanlarında yer alan metruk binaların tespit edilerek tehlike arz edenlerin ivedi olarak yıkılması ve ikincisi ise Afete Maruz Bölge kararı alınmış olan alanlarda bulunan yapıların yıkımının sağlanmasıdır."
Taşkın ve Sel ile İlgili Önlemler
"Taşkın ve Sel ile ilgili olarak iki eylemimiz bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Osmaniye Merkez Fakuşağı Mahallesi, Eşe Deresi, Şifalı Su Deresi ve Karacalar Mahallesi sınırları içinden taşkında zarar görme riski bulunan konutların naklinin sağlanmasıdır." diye belirtti.
İlginizi Çekebilir