© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Tehlike oluşturan Kavşakta düzenleme isteniyor!

Osmaniye Merkez Dereobası Köyü girişindeki karayolu kavşağında uyarı levhalarının olmaması nedeniyle oluşan kazalara karşı yetkilerden düzenleme yapılması bekleniyor.

Osmaniye Merkez Dereobası Köyü girişindeki karayolu kavşağında uyarı levhalarının olmaması nedeniyle oluşan kazalara karşı yetkilerden düzenleme yapılması bekleniyor.

Osmaniye’nin Merkezi bağlı Dereobası Köyü, Zorkun başta olmak üzere; Ürün ve Mitisin Yaylalık alanlarının da resmi sınırlarını kapsıyor.

Adana yönünden gelen araçlar, Valilik konutu önünden geçerek Prof. Dr. Alper Akınoğlu Caddesi üzerinden seyrederek Dereobası ve Karacalar köyüne, ya da Zorkun ve çevresindeki yaylalık alanlara seyir etmeleri sırasında; Dereobası Köyü kavşağında trafik düzenlemesi olmadığı için tehlikelerle karşı karşıya geliyorlar.

Aynı şekilde; Osmaniye Merkezden Karaçay dere yatağı üzerindeki köprüden geçerek Dereobası Köyü yönüne seyretmekte olan araç sürücüleri Köy girişindeki kavşakta trafik düzenlemesi olmadığı için tehlikelerle karşılaşıyorlar.

Aynı şekilde Akyar Köyü veya Zorkun veya çevresindeki yaylalık bölgelerden gelen araç sürücüleri de Dereobası Köyü kavşağında trafik düzensizliği nedeniyle kazalarla karşı karşıya geliyorlar.

Kurban Bayramı nedeniyle Fakıuşağı Mahallesi ile Dereobası Köyü arasındaki  Karaçay dere yatağı üzerinde kurulan “Hayvan pazarı” nedeniyle, Prof. Dr. Alper Akınoğlu Caddesi üzerindeki trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Aynı zamanda yaylalara göçlerin başlaması nedeniyle aynı cadde üzerindeki trafik akışının yoğunluğu Dereobası Köyü girişindeki kavşak üzerindeki tehlikeleri bir kez daha gündeme getiriyor.

Görüntüdeki kavşak üzerinde herhangi bir uyarı veya işaret olmaması nedeniyle araçların kendi hızları ile seyretmesi neticesinde yaralamalı ve ölümlü kazaların oluşması olayları yaşandığı biliniyor.

Osmaniye Adliye personelinden Şükrü Şahin’in Köyündeki evine motosikletiyle gitmeye çalıştığı sırada, bu kavşakta meydana gelen kazada yaşamını yitirdiği, eşinin de yaralandığı olayı yaşanmıştı.

VALİ YILMAZ’DAN SORUNA ÇÖZÜM BEKLENİYOR!

Dereobası Köyü girişindeki kavşaktaki tehlike ile ilgili olarak Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın gerekli ve ilgili makamlarla görüşerek soruna çözüm bulması isteniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER