© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Taşdelen, “mecliste terör propagandasına müsaade edilmemeli” dedi

Büyük Birlik Partisi Osmaniye İl Başkanı Mehmet Tamer Taşdelen, DEM Partili milletvekillerinin terör örgütü liderine yönelik “sayın” hitabına sert tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi Osmaniye İl Başkanı Mehmet Tamer Taşdelen, DEM Partili milletvekillerinin terör örgütü liderine yönelik “sayın” hitabına sert tepki gösterdi. Taşdelen, bu vekillerin milletvekillerinin düşürülerek yargılanmaları gerektiğini söyledi.

Taşdelen açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Mecliste bir terör örgütü uzantısı bebek katili Öcalan için sayın demeye devam edeceklerini ifade ediyor.

Sözde grup başkanvekili konumundaki de, hadsizleşek ve ileri cümleler kurarak ona sahip çıkıyor. Millet ittifakı partileri başta CHP ve kalan ortakları,  bebek katiline "Sayın" deme pervasızlığını gerçekleştiren sözde vekile de ona sahip çıkana da herhangi bir tepki veremiyor. İç tüzük işletilerek bunlar meclisten çıkarılmıyor.

Dokunulmazlık dosyaları genel kurula gelmiyor. Anayasa mahkemesi terörist oldukları açıkca belli olan bu şahısların vekilliklerini neden düşürmemekte ve partilerini kapatmamaktadır?

Hangi delile ihtiyaç vardır? Söylem ve eylem apaçık ortadadır” diye konuştu. Terör örgütü liderine güzelleme yapmanın hiçbir ülkede kabul görmeyecek bir davranış olduğunu belirten Taşdelen;

“Gazi meclisimizde terör propagandası yapan ve bebek katiline sayın diyeceklerini söyleyen birinin parmak sallamasına asla müsamaha gösterilemez.

Son olarak önce Kürt kökenli daha sonrada Süryani vatandaşlarımızın,  meclis kürsüsünden istismar edilmeye çalışılmasına şahit olduk. Milletimizin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, en büyük zenginliğimiz olan farklılıklarının bir çatışma vesilesi haline getirilmeye çalışılması suçtur.

On binlerce vatandaşımızın katili bir terör örgütünün, mecliste bulunduğu her gün, milletimizin birliğine ve bütünlüğüne yönelik eylemlerini görmeye devam edeceğiz. Meclisteki diğer tüm partilerin ortak bir tavır ve duruşla terör uzantısı partilerin ve kişilerin mecliste bulunmasının önüne geçilmelidir. Yine Anayasa mahkemesini, görevini yerine getirmeye davet ediyorum.

On binlerce vatandaşımızın katili bir terör örgütünün ülkemize devletimize milletimize açtığı savaşta, devletimizin imkanlarını kullanmasına göz yumulamaz.

Hukuk, devletimizin ve milletimizin güvencesidir. Ancak hukuk işletilmiyor ve hukukun işletilmemesi nedeniyle her gün devletimiz, milletimiz, birliğimiz zarar görüyor. Bir an önce Anayasa değişikliği yaparak, Anayasa Mahkemesinin bugün ki yapısı ve neden olduğu problemler giderilmelidir” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER