© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Sumbas'taki Yaylalardaki Su Sorunun Çözülmesi İçin Keşif Çalışması

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde yaşayan vatandaşların su sıkıntısını gidermek amacıyla önemli bir adım atılıyor.

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde yaşayan vatandaşların su sıkıntısını gidermek amacıyla önemli bir adım atılıyor. Belediye başkanı Zeki Demiroğlu, Çiçeklidere Köyü sınırları içinde bulunan Yirce ve Toklu yaylalarında hayvancılık faaliyetlerini sürdürebilmek ve su sıkıntısını çözmek için gölet talebinde bulunduklarını açıkladı.

Yerel İşbirliği ve Girişimler

Belediye başkanı Zeki Demiroğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "24 Eylül 2020 tarihinde sunduğumuz dilekçeyle Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Cengizhan Kılıçaslan'ı Ak Parti İl başkanımız Mehmet Sadi Binboğa'yı ziyaret ettik.

Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Yirce ve Toklu yaylalarında su sorununu çözmek için yer tespiti ve keşif çalışmalarına başladık.

İlçe başkanımız Erol Kaplan ve muhtarımız Çağrı Avaner ile birlikte bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun."

Yaylalarda Su Sorunu

Sumbas ilçesindeki Yirce ve Toklu yaylalarında su sıkıntısının hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Demiroğlu, bu çalışmanın bölgedeki yaşam kalitesini artıracağını belirtti.

Gelecek Adımlar

Yapılan çalışmaların ardından bölge halkının suya daha kolay ve güvenilir bir şekilde erişebileceğini ifade eden Demiroğlu, bölgeye yapılan bu yatırımın uzun vadeli çözümler getireceğine inandığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER