© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Sokak hayvanları için Veteriner klinikleri nöbette!

Hayvan haklarını savunan insanların Osmaniye’deki örgütlü mücadelesi sonunda, sokak hayvanların Belediye öncülüğünde tedavi edilmesi yönünde önemli gelişmeler başlatıldı.

Hayvan haklarını savunan insanların Osmaniye’deki örgütlü mücadelesi sonunda, sokak hayvanların Belediye öncülüğünde tedavi edilmesi yönünde önemli gelişmeler başlatıldı.

Osmaniye Belediyesi ile yapılan anlaşma kapsamında sokak hayvanlarının tedavilerinin ücretsiz olarak yapılabilmesi için kentteki veteriner klinikleri 7/24 saat nöbet usulü ile hizmet vermeye başladı.

Osmaniye Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Tufan, Merkez ilçedeki sokak canları için Belediye ile anlaşma yaptıklarını ve bu konuda 9 ayrı tam donanımla veteriner kliniğinin de saat esaslı nöbet sistemli olarak  24 saat çalışma koşulu ile Veteriner Hekimlerin işbaşında olduğunu söyledi.

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Tufan; “Belediye görevlileri veya vatandaşlar tarafından sağlık sorunu olan veya yaralanan sokak hayvanlarını ücretsiz olarak tedavi ediyoruz.

Kliniklerimizde; röntgen,  ultrason, yoğun bakım, kan bakımı, muayene, aşı, rehabilite, kısırlaştırma ameliyat ve tedavi gibi hizmetlerin yanında pet ürünleri ile de hizmet vermekteyiz.”dedi.

TEDAVİ SONRASI HAYVAN BARINAĞINA GÖNDERİLİYOR

Anlaşmalı veteriner kliniklerinden sadece sokak hayvanlarının hizmet alabildiğini anımsatan Veteriner Hekimler odası Başkanı Yusuf Tufan; “Kliniklerimize getirilen hayvanların tedavileri yapıldıktan sonra, Belediye görevlilerine teslim ediyoruz, onlarda Hayvan barınağına götürerek dinlenmeleri ve barınmalarını sağlıyorlar”dedi.

Osmaniye Merkez Devlet Bahçeli Bulvarı 6. Etap üzerinde Vetport Veteriner kliniğinde Veteriner Hekim Mehmet Bülbül ile birlikte kedi ve köpek maması ürünleri ile de ayrıca hizmet vermekte olduklarını belirten  Veteriner Hekim Tufan, sokakta yaşayan sahipsiz canlara  hizmet vermekten mutlu olduklarını kaydetti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER