© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Sağlık Sen’den Özlük Hakkı ve Kadro Talebi Açıklaması

Sağlık-Sen Osmaniye Şubesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında ek ders karşılığı çalışan personellerin özlük hakkı ve kadro sorununun çözülmesini istedi.

Sağlık-Sen Osmaniye Şubesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında ek ders karşılığı çalışan personellerin özlük hakkı ve kadro sorununun çözülmesini istedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, ek ders karşılığı çalışan personellerin özlük hakkı ve kadro sorununun bir an önce çözülmesini talep etti.

Çenet, "Resmi gazetede yayınlanan düzenleme, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndaki ek ders ücretlerinde artış sağlasa da, diğer bakanlıklara göre çalışma saatleri ve aylık ücret farklılıkları sorunlara neden olmaktadır. Kadro sorunu ve özlük haklarındaki eksiklikler de bu meslek elemanları için önemli bir problem teşkil etmektedir. Sağlık-Sen, çözüm arayışında mücadele etmektedir." ifadelerini kullandı.

Çenet, ek ders karşılığı çalışan personellerin yaşadığı mağduriyetleri de şu şekilde sıraladı: Bakanlık Makamı oluru ile görevlendirilen meslek elemanlarının bu olurları her yıl yenilenmektedir.

Bu şartlarda ek ders karşılığı çalıştırılan meslek elemanları kadrolu meslek elemanları gibi yılın 12 ayı tam zamanlı (08:00-17:00) olarak çalışmaktadırlar.

Kadrolu meslek elemanları gibi çalışan bu ek dersli meslek elemanları, çift taraflı sözleşme akdinin olmaması ve çalışma statüsünün belirsizliği nedeniyle yasal temel haklarından; yıllık izin, analık/babalık izni, evlilik izni, süt izni, askerlik izni, iş güvencesi, tazminat hakkı, SGK primi, yolluk hakkı, kurumsal kimlik gibi hakların hiçbirinden faydalanamamaktadırlar.

AB, 4D vb. alım ile çalışanların özlük hakları ve emeklerine karşılık aldıkları ücretlerinin ek dersli meslek elemanlarının maaşlarından daha fazla olması iş ve meslek onurunu zedelemekle birlikte eşit işe eşit ücret ilkesine de aykırılık teşkil etmektedir.

Ayrıca bazı aylarda asgari ücretin altında ödeme yapılarak mağdur edilmektedir. Asgari ücretin altında personel çalıştırmak her türlü kanun ve temayüllere aykırıdır.

Çenet, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: "Geçmiş yıllarda diğer bakanlıklarda da 657 sayılı kanunun 89. Maddesine dayanarak ek ders ücreti karşılığı yarı zamanlı geçici süre ile çalıştırılan personeller bile ilgili Bakanlıklarının girişimi ile kadroya atanması için kanun teklifi vermiş ve yapılan çalışmalar sonucunda;

17.09.2011 gün ve 28057 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 653 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13. Maddesiyle 633 sayılı kanuna eklenen geçici 17. Maddede ifade edildiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Kuran kurslarında ders karşılığı vekil ve fahri öğreticilik görevi yapan personeller yapılan düzenlemeler ile kadroya geçirilmişlerdir.

Ek Ders karşılığı görev yapan meslek mensupları özlük haklarını alıncaya ve kadro alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER