© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

OŞYAD, Güneş ve Cem kardeşlerin evine konuk oldu

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Mahallelerde evlere konuk olarak türkü ve şiir etkinliği sohbetleri gerçekleştirmeye başladı.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Mahallelerde evlere konuk olarak türkü ve şiir etkinliği sohbetleri gerçekleştirmeye başladı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’deki vatandaşların, yaşadıkları psikolojik sıkıntılar ile yaz mevsiminin bunaltıcı sıcaklarından biraz olsun uzaklaştırmak amacı ile evlerde şiir ve türkü sohbetlerine başlanıldı.

OŞYAD üyelerinin Mahalle ve ev ziyaretleri sırasında, şiirler okunuyor, türküler söylenerek sohbet havası içerisinde  vatandaşlara moral verilmeye çalışılıyor.

Osmaniye Merkez Başmahalle eski Muhtarı, yeni dönemde de Muhtar adayı olan Mehmet Doğan’ın konuğu olarak ilk ziyaret gerçekleştirildi.

Başmahalle’de Güneş ve Cem  Gözüaçık’ın evine konuk olan OŞYAD üyeleri, şiirli-türkülü sohbet gerçekleştirdi.

Ev sahibi Cem Gözüaçık bağlamanın tellerine dokunurken, ablası Güneş Gözüaçık ise türkülerini yorumladı.

Ev ziyareti  sırasında Mahmut Eynallı (Ozan Duranoğlu), İbrahim Karagülle (Ozan Maranlı) bağlaması ile türküler söyledi. İbrahim Şadi Çenet ve Hatice Güzel ise şiirlerini okurken, Mehmet Doğan ve Murat Boz bağlama eşliğinde türkülere eşlik ettiler.

Ev ziyareti sonrası Gözüaçık ailesine  ve aile ile tanışmalarını sağlayan Mehmet Doğan’a teşekkür eden OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Güneş ve Cem kardeşlerin birlikte THM eserlerinin yorumlamasındaki emeklerinden dolayı kutlayarak başarı dileklerinde bulundu.

OŞYAD’ın Mahalle ve ev ziyaretlerindeki şiir ve türkülü sohbetlerinin Yaz mevsimi süresince devam edeceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER