© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye’nin güzellikleri hor kullanılmasın!

Osmaniye’nin doğal güzelliklerinin tanıtılması amacı ile yapılan yatırımların hizmet noktasında hor kullanılmasına duyarlı insanların tarafından tepki gösteriliyor.

Osmaniye’nin doğal güzelliklerinin tanıtılması amacı ile yapılan yatırımların hizmet noktasında hor kullanılmasına duyarlı insanların tarafından tepki gösteriliyor.

Kamu kurumları tarafından binlerce lira para harcanarak yapılan yatırımların, hizmete sunulmasının ardından takibi ve yaşatılması olayında yetersiz kaldığı görülüyor.

Burası Karaçay dere yatağı üzerinde projesi yapılarak, hizmete açılan “Vali kerem Al Parkı” ile Karaçay Rekreasyon alanı.

Karaçay dere yatağının iyileştirilerek, turizme kazandırılması amacı hazırlanan projenin uygulanmasının ardından, yürüme yolları ile parkın her geçen gün doğal yapısından uzaklaşmakta olduğu görülüyor.

Park içerisindeki ağaçlar ve çimlerin kurumaya terkedilmiş durumda olması ile birlikte çeşmelerin muslukları çalışmadığı gibi, yıpratılmış halde görenleri üzüyor.

Park ile Karaçay dere yatağı arasındaki yürüme parkurunun orta yerine yapılan beton kulübe (sanırız elektrik trafosu) gören vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Karaçay Rekreasyon alanı üzerine yapılan asma köprüden  yürüyen vatandaşlar, dere yatağındaki kirliliği gördüklerinde; “ ilgisizlikten” yakınıyorlar.

Osmaniye merkezindeki doğal güzellikleri ziyaretçilerini rahat ettirebilecek bu alanda yapılan çalışmaların, yetkilerin bir kez daha gözden geçirerek; turizme kazandırırken, doğal görünümlerin de kullanımlarına özen gösterilmesi isteniyor.

(Haber: Mustafa Bardak)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER